S.a arkadaşlar.
Windows server 2003 te sürekli çalışan bir programım var . Program Netten bazı bilgileri alıp Imageler üzerine yazdırıp herhangı bır klasore.jpg formatında (24 bit) kaydedıyor. Baska bir bilgisayardan server a düşük renk kalitesiyle bağlantı kurup serverdan çıktığımızda program resımlerı hep dusuk kalıtede (8 Bit) kaydedıyor. taki server a bir sonraki bağlantıda yüksek renk kalitesiyle bağlanana kadar. yüksek kalitede bağlanıp çıkınca program düzgün bi şekilde (24 bit) kaydediyor.
server a uzak masaustunden dusuk kalıtede baglanınca serverın goruntu ayarlarında herhangı bı degısıklık olurmu? Bu sorunu nasıl cozebılırım.. bu arada programımda bitmap olan resımlerı TJPEG ıle jpg formatına cevırıp quality ve pixelformat degerlerını vererek kaydedıyorum.
Renk kalitesi hk. [ÇÖZÜLDÜ]
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Renk kalitesi hk. [ÇÖZÜLDÜ]
En son Nick_ tarafından 14 Şub 2009 01:00 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Bilmemek ayıp değil öğrenmek isteyene öğretmemek ayıp:)
Re: Renk kalitesi hk.
daha once bitmap nesnesinin pixelformatını belirtmemistim. programımda en son resımlerı olusturup kaydederken Tjpeg nesnesı ıle bıtmap takı resmı jpeg formatına donusturup pixelformat ını 24 yapıyordum.. resımlerı ılk aldıgım bıtmap nesnesının pixel formatını 24 bit e ayarlayınca sorunum halloldu..
Bilmemek ayıp değil öğrenmek isteyene öğretmemek ayıp:)