Server 2003 için açılışta program çalıştırmak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Nick_
Üye

Server 2003 için açılışta program çalıştırmak

Mesaj gönderen Nick_ »

S.a arkaadaşlar server 2003 te sürekli çalışan bir programım var. programım suan startup da yanı acılısta calısıyor ama server ı restart yaptıktan sonra sıfreyı gırınceye kadar programım calısmıyor halıyle.. benım ıstedıgım ıse kullanıcı parolasını gırmese bıle programımın calısması. bununla ılgılı bıraz arastırma yaptım (regıstry deki runonce ye deger gırmek gıbı) ancak programım sureklı calıstıgı ıcın masaustu gelmıyor. (runonce programımı acılısta calıstırıyor ancak programım kapanmadıgı ıcın olece kalakalıyor). bu sorunu nasıl cozebılırım?
Bilmemek ayıp değil öğrenmek isteyene öğretmemek ayıp:)
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Re: Server 2003 için açılışta program çalıştırmak

Mesaj gönderen unicorn64 »

sanırım programı servis olarak çalıştırmanız gerekicek. tabi servislerin bazı kısıtları var mesela görsel değilller :)
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...

yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Resim
Kullanıcı avatarı
Nick_
Üye

Mesaj gönderen Nick_ »

S.a
hocam verdiğiniz bilgiler için sağolun.
tabi servislerin bazı kısıtları var mesela görsel değilller
demıssınız. neyı kastettınız tam anlıyamadım ancak mesela FireDaemon diye bir program var bu program yardımıyla ıstedıgınız exe yı servıce olarak eklıyebılıyorsunuz. ben kısaca bu programın yaptıgını yapmak ıstıyorum. bu programı kullanarak kendı exe mı denedım ancak program ucretlı oldugu ıcın programı kaldırınca otomatık olarak servıce den de sılıyor..
Bilmemek ayıp değil öğrenmek isteyene öğretmemek ayıp:)
ikutluay
Üye

Mesaj gönderen ikutluay »

Nick_ yazdı:S.a arkaadaşlar server 2003 te sürekli çalışan bir programım var. programım suan startup da yanı acılısta calısıyor ama server ı restart yaptıktan sonra sıfreyı gırınceye kadar programım calısmıyor halıyle.. benım ıstedıgım ıse kullanıcı parolasını gırmese bıle programımın calısması. bununla ılgılı bıraz arastırma yaptım (regıstry deki runonce ye deger gırmek gıbı) ancak programım sureklı calıstıgı ıcın masaustu gelmıyor. (runonce programımı acılısta calıstırıyor ancak programım kapanmadıgı ıcın olece kalakalıyor). bu sorunu nasıl cozebılırım?
uygulamanın masaüstünde formun açık şekilde görünmemesi senin için sorun teşkil etmiyorsa zamanlanmış görevlere ekleyeceğin bir bat dosya ile dediğini ypaabilirsin.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog