Merhaba arkadaşlar ben eğitim videolarımın kopyalanmasını bir nebzede önleyebilmek adına şunu yapmak istiyorum.
Dvd bilgisayara takıldığınde nero, clone cd gibi programların çalışmasını engelleyip ekrana bu işlemi yapabilmek için cdleri çıkarın şeklinde bir uyarı çıksın istiyorum.
Ama sadece bu çok anlam ifade etmeyeceğinden birde diyelim dvd de 20 dosyam var yaptığım exe bu 20 dosyadan 5 tanesiyle ortak hareket edecek yani kişi dvd nin içine açıp benim exe dosyam haricindekileri bilgisayarına kopyalayıp ordan çoğaltım yapamaması için video dosyaları seçildiği an benim oluşturduğum exe de otomatik olarak seçilip bilgisayara yapışacak.Şayet kişi bu exe yisilmek isterse bilgisayarda onunla birlikde diğer dosyaşlarda silinecek. Bu tarz bir çalışmayı delphiile yapabilirmiyim ? Bunun bir yolunu bulup kopyalarlar falan diyecekseniz bende bunun farkındayım hiç bir şey kesin çözüm değil ama kötünün iyisi olması adına bunu yapmak istiyorum . Şimdiden ii çalışmalar
kopyalamaya karşı vedeoya bitişik prg cik yazma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: kopyalamaya karşı vedeoya bitişik prg cik yazma
dvd yazıcılarda secure lock koruması var bu aralar. Videoları exe dosyaları içine res dosyası olarak gömebilirsiniz. Her exe'dede secure lock korumasını kontrol edebilirsiniz. Bilgisayarına kopyalasa bile orjinal dvd olmadan çalışmayacaktır. Secure Lock kırılabiliyor ancak sizin yöntemlerden daha uğraştırıcı olur. Birde her exe'de ufak değişiklikler yaparsanız hepsiyle tek tek uğraşması gerekecektir. Sizin önerileriniz daha çok virüs yazmak gibi olacaktır. Autorunları zaten Vista kapatıyor, dolayısıyla sizin koruma daha kolay geçilir.
Öncelikle teşekür ederim exe yaptığım video dosyası dvd ile tv de izlenebilir mi ?
Her dvd yazma programı dediğiniz işlemi yapıyormu ? iyi çalışmalar
Her dvd yazma programı dediğiniz işlemi yapıyormu ? iyi çalışmalar
ecta
Exe dosyları dvd ile izleyemezsiniz. Eğer DVD oynatıcıda kullanılacak bir DVD yaparsanız korumanız imkansız. LG markalı ürünlerin bazı modellerinde gördüm, ön kısmında yazıyor.