(Çözüldü)IBQuery Sorgu

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
smokie
Üye

(Çözüldü)IBQuery Sorgu

Mesaj gönderen smokie »

Kod: Tümünü seç

dm.IBQuery1.Close;
dm.IBQuery1.SQL.Clear;
dm.IBQuery1.SQL.add ('Select sum(GELDI)AS GELIRLER FROM TBL_4 WHERE TARIH>="'+datetostr(DTP1.Date)+'" and TARIH<="'+datetostr(DTP2.Date)+'"');
dm.IBQuery1.Open;
suiNumberEdit1.Text := dm.IBQuery1.Fieldbyname(GELDILER).asString;
dm.IBQuery1.Close;
dm.IBQuery1.SQL.Clear;
dm.IBQuery1.SQL.add ('select sum(GITTI)AS GITTILER FROM TBL_4 WHERE TARIH>="'+datetostr(DTP1.Date)+'" and TARIH<="'+datetostr(DTP2.Date)+'"');
dm.IBQuery1.Open;
suiNumberEdit2.Text := dm.IBQuery1.Fieldbyname ('GITTILER').AsString;
dm.IBQuery1.Close;
bu şekilde sorunsuz iki tarih arası toplam alıyorum ama
Master Detail baglantsı olan 4 adet IBTable var, baglı olan
DBLookupcombobox da sadece secili olan ID ye ait olan toplamları vermesini saglayamadım.
şimdiden tşkler.
En son smokie tarafından 03 Mar 2009 04:58 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
White Rose
Üye
İletişim:

Re: IBQuery Sorgu

Mesaj gönderen White Rose »

From ile Master tableyi de ekleyerek daha sonra and bağlacı ile master id ile detail id yi de eşitleyin
smokie
Üye

Mesaj gönderen smokie »

olmuyorr :(
smokie
Üye

Mesaj gönderen smokie »

TBL_1 --> TBL_2--> TBL_3--> TBL_4
tabloların hepsi ilişkili TBL_3 ü sölediğiniz gibi from ile nasıl ekliyecem. ayrı bi .add ilemi ekliyorum aynı satırdamı ekliyorum anlayamadım bizar acarmısın lütfen.

dm.IBQuery1.SQL.add ('Select sum(GELDI)AS GELIRLER FROM TBL_4 WHERE TARIH>="'+datetostr(DTP1.Date)+'" and TARIH<="'+datetostr(DTP2.Date)+'"');
smokie
Üye

Mesaj gönderen smokie »

dm.IBQuery1.SQL.add ('Select sum(GELDI)AS GELIRLER FROM TBL_4,TBL_3 WHERE BIDD=BID AND TARIH>="'+datetostr(DTP1.Date)+'" and TARIH<="'+datetostr(DTP2.Date)+'"');

White Rose bu şekilde yaptım ama olmadı tüm toplamları veriyor. lütfen yardım
Kullanıcı avatarı
White Rose
Üye
İletişim:

Re: (Çözüldü)IBQuery Sorgu

Mesaj gönderen White Rose »

Başlığa çözüldü demişsiniz ama arkasından ardım istemişsiniz

çömzüm:
dm.IBQuery1.SQL.clear;
dm.IBQuery1.SQL.add ('Select sum(GELDI)AS GELIRLER FROM TBL_4 T4,TBL_3 T3 WHERE T?.BIDD=T?.BID AND T?.TARIH>="'+datetostr(DTP1.Date)+'" and T?.TARIH<="'+datetostr(DTP2.Date)+'"');
? YERİNE bu alanlar hangi tableye aitse onu yazın (3 yada 4)
smokie
Üye

Re: (Çözüldü)IBQuery Sorgu

Mesaj gönderen smokie »

dm.IBQuery1.SQL.add ('Select sum(GELIR)AS GELIRLER FROM DETAY,BIRIM WHERE BIDD="'+IntToStr(JvgDBGrid1.Columns[1].Field.AsVariant)+'" and TARIH>="'+datetostr(Date)+'" and TARIH<="'+datetostr(Date)+'"');
bu şekilde sorunu cözdüğümü düşünmüştüm ki degeri giridden almak gecici bi cözümmüş

White Rose zamanınızı alıyorum ama
sölediğiniz şekilde denedim olmadı :cry:
nerede yanlış yapıyorum

dm.IBQuery1.SQL.add ('Select sum(GELIR)AS GELIRLER FROM DETAY TIBTable3,BIRIM TIBTable2 WHERE TIBTable3.BIDD=TIBTable2.BID and TIBTABLE3.TARIH>="'+datetostr(Date)+'" and TIBTABLE3.TARIH<="'+datetostr(Date)+'"');
bu şekilde table2 ye ait olanları toplamıyor hepsini topluor