dm.IBQuery1.Close;
dm.IBQuery1.SQL.Clear;
dm.IBQuery1.SQL.add ('Select sum(GELDI)AS GELIRLER FROM TBL_4 WHERE TARIH>="'+datetostr(DTP1.Date)+'" and TARIH<="'+datetostr(DTP2.Date)+'"');
dm.IBQuery1.Open;
suiNumberEdit1.Text := dm.IBQuery1.Fieldbyname(GELDILER).asString;
dm.IBQuery1.Close;
dm.IBQuery1.SQL.Clear;
dm.IBQuery1.SQL.add ('select sum(GITTI)AS GITTILER FROM TBL_4 WHERE TARIH>="'+datetostr(DTP1.Date)+'" and TARIH<="'+datetostr(DTP2.Date)+'"');
dm.IBQuery1.Open;
suiNumberEdit2.Text := dm.IBQuery1.Fieldbyname ('GITTILER').AsString;
dm.IBQuery1.Close;
bu şekilde sorunsuz iki tarih arası toplam alıyorum ama
Master Detail baglantsı olan 4 adet IBTable var, baglı olan
DBLookupcombobox da sadece secili olan ID ye ait olan toplamları vermesini saglayamadım.
şimdiden tşkler.
En son smokie tarafından 03 Mar 2009 04:58 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
TBL_1 --> TBL_2--> TBL_3--> TBL_4
tabloların hepsi ilişkili TBL_3 ü sölediğiniz gibi from ile nasıl ekliyecem. ayrı bi .add ilemi ekliyorum aynı satırdamı ekliyorum anlayamadım bizar acarmısın lütfen.
dm.IBQuery1.SQL.add ('Select sum(GELDI)AS GELIRLER FROM TBL_4,TBL_3 WHERE BIDD=BID AND TARIH>="'+datetostr(DTP1.Date)+'" and TARIH<="'+datetostr(DTP2.Date)+'"');
White Rose bu şekilde yaptım ama olmadı tüm toplamları veriyor. lütfen yardım
Başlığa çözüldü demişsiniz ama arkasından ardım istemişsiniz
çömzüm:
dm.IBQuery1.SQL.clear;
dm.IBQuery1.SQL.add ('Select sum(GELDI)AS GELIRLER FROM TBL_4 T4,TBL_3 T3 WHERE T?.BIDD=T?.BID AND T?.TARIH>="'+datetostr(DTP1.Date)+'" and T?.TARIH<="'+datetostr(DTP2.Date)+'"');
? YERİNE bu alanlar hangi tableye aitse onu yazın (3 yada 4)
dm.IBQuery1.SQL.add ('Select sum(GELIR)AS GELIRLER FROM DETAY,BIRIM WHERE BIDD="'+IntToStr(JvgDBGrid1.Columns[1].Field.AsVariant)+'" and TARIH>="'+datetostr(Date)+'" and TARIH<="'+datetostr(Date)+'"');
bu şekilde sorunu cözdüğümü düşünmüştüm ki degeri giridden almak gecici bi cözümmüş
White Rose zamanınızı alıyorum ama
sölediğiniz şekilde denedim olmadı
nerede yanlış yapıyorum
dm.IBQuery1.SQL.add ('Select sum(GELIR)AS GELIRLER FROM DETAY TIBTable3,BIRIM TIBTable2 WHERE TIBTable3.BIDD=TIBTable2.BID and TIBTABLE3.TARIH>="'+datetostr(Date)+'" and TIBTABLE3.TARIH<="'+datetostr(Date)+'"');
bu şekilde table2 ye ait olanları toplamıyor hepsini topluor