Merhaba,
cxgrid olarak arama yaptım ve 38 sayfalık sonuçları taradım ve sorunuma uyan sonuç bulamadım. Yapmak istediğim cxgrid hücresine string giriş yapıldığında baş harflerin büyük diğer harflerin küçük olması. Zira bu sistem raporlama anında gerekli. Uppercase veya lowcase özelliklerini denedim bir nebze oldu ama i harflerinde sorun oluştu. büyük i harfi yapıyor ve görünüm gayet gıcık oluyor.
bu hazine forumdan edit bileşenleri için çözüm bulmuştum ve halen uyguluyorum ama bu çözümü cxgride uyarlayamadım.
cxgridde hücreye yazı girildiğinde capslock tuşunun durumuna bakmadan ilk harfi büyük diğer harfleri küçük yazdırmanın yolunu öğretebilirmisiniz acaba.
teşekkür ve saygı ile kolay gelsin
cxgrid de yazını baş harfini büyük yapma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
cxgrid de yazını baş harfini büyük yapma
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Re: cxgrid de yazını baş harfini büyük yapma
cxgridde otomatik uppercase'i denemedim ama
iki yol önerebilirim.
1. zannımca veritabanında charseti türkçe seçtiğin zaman SQL de uppercase deskteklemesi lazım
2. ben kendi programlarımdan birisinde bu işi kendi uppercase fonksiyonumu yzaıp kullanarak çözmüştüm
iki yol önerebilirim.
1. zannımca veritabanında charseti türkçe seçtiğin zaman SQL de uppercase deskteklemesi lazım
2. ben kendi programlarımdan birisinde bu işi kendi uppercase fonksiyonumu yzaıp kullanarak çözmüştüm

Re: cxgrid de yazını baş harfini büyük yapma
merhaba,
veritabanım charset win1254 olarak ayarlı. cxgrid in ayarları ile oynamassam normal girişlerde yani kullanıcı serbest girişlerinde i harfinde veya başka harf girişlerinde sorun oluşmuyor, fakat ayarlarda küçük harf yazmaya ayarlarsam i haflerini büyük i olarak yazıyor.
kolay gelsin
veritabanım charset win1254 olarak ayarlı. cxgrid in ayarları ile oynamassam normal girişlerde yani kullanıcı serbest girişlerinde i harfinde veya başka harf girişlerinde sorun oluşmuyor, fakat ayarlarda küçük harf yazmaya ayarlarsam i haflerini büyük i olarak yazıyor.
kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.