Bir bütünü olası parçalara bölme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
atlasbm
Üye

Bir bütünü olası parçalara bölme

Mesaj gönderen atlasbm »

Arkadaşlar cümleten S.A.

Bir imalat programı yazmaya çalışıyorum ve takıldığım bi konu hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var.

Kare veya dikdörtgen bir image ı ( bir sunta plakası düşünün) başka image lar ile dikey ve veya yatay olarak düzenli veya düzensiz olarak parçalara ayırıyorum. Bu dikey ve veya yatay image lar ile ayırdığım image da oluşan bölmelerin (olası kare , dikdörtgen gibi) Left,Top,Witdh, Height bilgileri olası en kısa kodlarla nasıl üretebilirim.Böleceğim ilk dikey image daha sağda ikinci dikey image daha solda olabiliyor. Veya hiç dikey image olmayıp sadece yatay image lar ile de bölebilme ihtimali var. Veya iki dikey image ile 3 e böldüğüm image ın ortada oluşan bölmeyi yatay bir image ile ikiye bölme olasılığı da var. Umarım sorunumu anlatabilmişimdir. Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler.
atlasbm
Üye

Re: Bir bütünü olası parçalara bölme

Mesaj gönderen atlasbm »

arkadaşlar ufacık bi fikir çok yararlı olabilir. temeli mantık ise cevap olur olmaz mantıklarınızı bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
önce bir kağıt kalem al ve bu bölme işini kağıt üzerinde yap.
sonra bölme işlemini yaptığın adımları tek tek note et
bu adımlara göre bir algoritma oluştur.
algoritamyı koda dök.
bu işlemi kağıt üzerinde gerçekleştirebiliyorsan geriye bunu bilgisayarın anlıyacağı şekilde anlatmak kalıyor.
kolay gelsin.
Önce büyük parçaları yerleştiri sonra küçük parçaları araya sıkıştırılabilir.
parçalar birleştirilerek bütün elde edilmeye çalışılabilir.
birkaç alternatif çizim çıkartılıp artan parçalar ve işlem maliyeti üzerinden uygun olan çizim şeklini seçebilir.
kullanıcı kendisi çizimi ayarlabilir.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
atlasbm
Üye

Mesaj gönderen atlasbm »

Sayın aslangeri Hocam

Önerileriniz için çok teşekkürler. Yalnız kağıt kalem ile bi sonuca varamadığım için yardımlarınızı talep ettim. Olayı biraz daha anlayabilmeniz için bi örnek vereyim.

Bir işyerinin Alm. ön cephesini düşünün. Bu cephede dikey kayıtlar , yatay kayıtlar ve camlar var. İşte kullanıcı dikey ve yatayları istediği gibi yerleştirecek ve bu dikey ve yatayların arasında kalan bölmelere camları çizdireceğim. Burada bölmelerin çizimsel olarak soldan uzaklıkları , yukardan uzaklıkları , eni ve boyları nı en kısa kodlarla nasıl elde edebilirim.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
atlasbm
Üye

Mesaj gönderen atlasbm »

[img]Selamlar

Belirttiğiniz linkdeki algoritmalar anladığım kadarı ile var olan verilerin min. fire ile bütüne yerleştirilmesi ile ilgili. Ama benim yapmak istediğim bundan farklı. Var olan bütünü kullanıcı yatay ve dikey olarak istediği şekilde bölecek ve bu bölünmeler sonucu oluşan bölmelere ben işlem yaptıracağım.
ibrahimcoban
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ibrahimcoban »

atlasbm yazdı:Arkadaşlar cümleten S.A.

Bir imalat programı yazmaya çalışıyorum ve takıldığım bi konu hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var.

Kare veya dikdörtgen bir image ı ( bir sunta plakası düşünün) başka image lar ile dikey ve veya yatay olarak düzenli veya düzensiz olarak parçalara ayırıyorum. Bu dikey ve veya yatay image lar ile ayırdığım image da oluşan bölmelerin (olası kare , dikdörtgen gibi) Left,Top,Witdh, Height bilgileri olası en kısa kodlarla nasıl üretebilirim.Böleceğim ilk dikey image daha sağda ikinci dikey image daha solda olabiliyor. Veya hiç dikey image olmayıp sadece yatay image lar ile de bölebilme ihtimali var. Veya iki dikey image ile 3 e böldüğüm image ın ortada oluşan bölmeyi yatay bir image ile ikiye bölme olasılığı da var. Umarım sorunumu anlatabilmişimdir. Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler.
Hayır anlatamadın.
http://ibrahimcoban.com/
Lazarus, Kol-Ce,Delphi ve C#
atlasbm
Üye

Mesaj gönderen atlasbm »

Özür dilerim biraz daha açmaya çalışayım. örnek olması açısından eğer becerebilirsem resim ekliyeyim. Resim Buradaki resimde soru işareti olan alanların en,boy,soldan ve yukardan değerleri lazım. Resimde iki örnek var ve tipi kullanıcı istediği gibi belirleyebilecek.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

şimdi olay değişti.
bunu iki şekilde bulabilirsin.
birincisinde satırları tek tek tarayıp farklı renklerde bulunduğun pikselden itibaren mesafeyi bulacaksın.
ikincisi kullanıcı fare ile iki noktaya tıklayacak iki nokta arasındaki mesafeyi pixel cinsinden bulup ekrandaki resmin ölçeğine göre çevireceksin.
tıklanan iki nokta arasındaki mesafeyi bulmak için 3,4,5 üçgenini kullanabilirsin. gerçi burda yatay çizgiler olmadığı için direk iki pixel arasıdnaki farkı alsanda olur gibi.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim