Comportdan listbox1 e data aktarımı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Armani
Üye

Comportdan listbox1 e data aktarımı

Mesaj gönderen Armani »

Merhaba,
Sizlere bir sorum olacaktı. Bu konuda benim acemeligimi de hesaba katarak bana yol göstermenizi (kod yazarak daha makbul olurdu hani :wink: ) rica ediyorum.
ilk olarak com1 den şu an bilgi alan bir program var.
amacım kendi yaptıgım programdan da aynı anda ve aynı zamanda comportdan listbox a bilgi almak . Program hazır. sadece dataları almaya kaldı. Ama formuda araştırdım bazı kodlar buldum fakat uygulama kısmında başarısız oldum.

Bu konuda detaylı yardımlarınızı bekliyorum
şimdiden ilginize teşekkür ederim

Com1
9600,n,8,1
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

@Armani :

Merhaba Arkadaşım ;

Öncelikle Com port dan bilgi okumak için ;

Turbo Power ın ASYNC 4.06 isminde Component i Mevcut ;

http://www.delphiturkiye.com da 3. Parti Bileşenler Kısmında bu komponent in link i mevcut.

Comport dan Bilgi o kumak için komponent kurulumu tamamladıkdan sonra. AdComport1 nesnesini fomunun üzerine ekle.

Object Inspector dan veya Runtime da dilediğin portu dinlemen bilgi okuman yazman mümkün.

Fakat bu yapacağın işe kalmış. Ayrıca indireceğin component in Examples klasöründe gerekli örnekler mevcut. Oradan da yararlanabilirsin...

Kolay Gelsin
Armani
Üye

Mesaj gönderen Armani »

bu dosyayı aldım fakat içinde hangisini yüklemem gerektigini bulamadım?
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

Merhaba :

Sitede Turbo Power Componentlerinin nasıl yükleneceği yazıyor ama ben size tekrar söyliyim :twisted: :twisted: :twisted:

Delpyi Açın , Tools / Environment Options / Library / Library Path Kısmına Async Pro nun içindeki source klosorunu Add yapın..

Daha sonra yine delphi açıkken , O indirdiğiniz cmoponent in PACKAGES dizini içerisinde Kullandığınız Delphi sürümüne göre ;

A406_D70
A406_D60
A406_D50

Ben Delphi 7 kullandığım için : A406_D70

dosyasını çift tıkladım. daha sonra siz çift tıklayınca delphi içinde küçük bir pencere açıcak. İlk önce o pencerede Compile a tıklayıp daha sonra install a tıklarsanız Component Pallet`e yeni bileşenleriniz gelecektir.

Kolay Gelsin...
Armani
Üye

Mesaj gönderen Armani »

valla büyüksün kardeş ya
ne yapim, bildigin gibi biraz acemiyim. Neyse yinede çok çok teşekkür ederim. Ama benden hemen öyle kurtalamazsın. Biraz kurcalayım şöyle. Soracagım şeyler elbet çıkacak. :)
Delphiyi ögrenebilecegim tek yer burası. Delphi bilen tanıdıgım kimse yok. Nekadar zorlandıgımı anlatamam. Birgün aranızdan birisi çıkıp yeter diyecek diye çekine çekine sizlere soruyorum.
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

@Armani Saol Kardeşim ;

Dilediğin zaman soru sorabilirsin. Biz yani BEN Allah izin verdiği sürece buradayım...

Kolay Gelsin...
Armani
Üye

Mesaj gönderen Armani »

arkadaşlar merhaba
dün ilgili component i yükledim (Apdcomport) . güzel güzel çalışıyordu. ama bu gün biraz daha çalışayım dedim delphiyi açtım ve kodu çalıtırınca bu mesaj çıkıyor.

Kod: Tümünü seç

[Fatal Error] Unit1.pas(8): File not found: 'OoMisc.dcu'
projeyi yeniden yazıp Apdcomport u projeye koydugum zaman yine bu mesajı alıyorum. Çözüm yolu nedir ? Yardımcı olursanız sevinirim
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

kurduğun bileşenlerin yolunu Tools / ENvironment / library path e ekle.
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

Kardeşim Selamlar ;

Async de çalışırken benimde başıma gelmişti hatta foruma yazmıştım Fatal Error veriyor falan diye. fakat arama yapsaydın arkasından attığım mesajı görürdün....

Delphiyi Kapatıp açınca düzeliyor. Sanırım sendeki de aynı problem.

Bu şekilde düzelmezse. Component i reinstall etmeyi denemelisin...

Kolay Gelsin...