s.a
Paradox ile bir veri tabanı oluşturup bunu internete koyup veri girmek istiyorum, nedeni ise ayrı 2 şehirdeki pc nin ortak bir database kullanmasını sağlamak, bunu nasıl yapabilirim , normalde locale yapabiliyorum ama internnete db bağlantısını kurmayı bilmiyorum.
Database internette
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Database internette
Paradox mu kaldı arkadaşım...Programı ne zaman yapmaya başladın bilmem ama veritabanı seçimini iyi yapmazsan böyle sıkıntıların olur....MySQL veya Firebird ile çalışsaydın hiç bir sıkıntın olmazdı...
Eger firebird kullansaydınız sabit ip li bir modemde 3050 (firebirdün defoult port nosu) nolu portunu acıp o porta gelen istekleri localde çalışan ve uzerinde firebird datalarının bulundugu makinaya (ip adresini modemin ilgili kısmına girerek) yönlendirmeniz yeterli olacakti.
ama paradox için birşey diyemeyecegim
ama paradox için birşey diyemeyecegim

Medeniyet dediğin hayat almaz, hayat verir. Senin dedelerin ninelerin bunu gerçekleştirdi... Şemsettin YEŞİL
Paradox çok kullanıcılı işlemler için pdoxusr.net adında bir dosya kullanır ve dosyalara erişim durumunda bu dosya kilitlenerek gerekli işlemler yapılır. Bu dosyaya tüm makinaların erişebilmesi gerekir ve erişim için hem bir sürücü tüm makinalar için paylaştırılır hem de tüm makinalarda bdeadmin programıyla bu sürücünün net sürücü olarak ayarlanması gerekir.
Paradox eski bir sistemdir, kişisel olarak tek kullanıcılı yazılan programlar için bile tavsiye etmem, durup dururken "index out of date" gibi veya lck lardan kaynaklanan sorunlar çıkarır.
İnternet üzerinden bilgi girilecek bir program yazacaksanız ve bunu delphi ile yapmayı düşünüyorsanız, en uygun çözüm firebird gibi görünüyor.
Paradox eski bir sistemdir, kişisel olarak tek kullanıcılı yazılan programlar için bile tavsiye etmem, durup dururken "index out of date" gibi veya lck lardan kaynaklanan sorunlar çıkarır.
İnternet üzerinden bilgi girilecek bir program yazacaksanız ve bunu delphi ile yapmayı düşünüyorsanız, en uygun çözüm firebird gibi görünüyor.
uzak masaüsütü ile yapsan olmazmı?
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim