150.000 Kayıt Raporlama

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
tuna
Üye

150.000 Kayıt Raporlama

Mesaj gönderen tuna »

Arkadaşlar merhaba.

Sql'den yaklaşık 100-150.000 kayıtlık veri raporlamam gerekiyor. Ancak kayıtlar viewdan geliyor. ve bunları cxgridde göstermem gerekiyor.
Ancak sizinde tahmin edebileceğiniz gibi verinin gelmesi çok uzun zaman alıyor. 1-1 buçuk dak. Bazende kilitlenip kalıyor. Bu konuda önerileriniz nelerdir.

Kullandığım bilşenler ekipmanlar.

Ms Sql SErver 2000
Ado query
Delphi2007
Cx Grid
emin_as
Üye
İletişim:

Re: 150.000 Kayıt Raporlama

Mesaj gönderen emin_as »

150.000 kaydın özetini çıkarman daha dogru olur. Bu kadar büyük listeyi kimse bir seferde okuyamaz.
Özeti grup grup çıkarabilirsin. Örnegin mart ayı sonuçları veya falanca stok türü gibi. Bu grupların toplamlarını liste halinde verince liste hem daha okunur olur, hem de daha kısa zamanda hazırlanır.

Ayrıntılı liste isterse grup ayrintisi veya tüm ayrinti deyip, kayıtları listeleyebilirsin.

Raporu isteyen kişinin özet, grup ayrıntı ve tüm liste gibi seçenekleri olur ve hangisi uygunsa onu seçer.

Özeti sql kodlarıyla yapman yerinde olur, cxgrid ile yapmaya kalkman çok verimsiz ve zaman alıcı olur.
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

Rapor kullanım amacı özet veri hazırlamaktır.150 bin kayıtı kim ne yapsın...10 bin bile fazla. Raporu isteyen tek tek bakacak değil ya baksada bişey olmaz zaten rapor mantığına aykırı bir durum olur.
Kullanıcı avatarı
tuna
Üye

Mesaj gönderen tuna »

Evet arkadaşlar haklısınız aslında. Ama çalıştığım yerde bu rapor böyle isteniyor. Kullanıcı beklemeden ürünleri guruplayıp satış adetlerine bakıyor. Bunuda cxgridin stun başlığından ürün seçerek yapıyor. Buda kullanıcının hızlı çalışmasını sağlıyor. Neyse konu bu değil sonuçta ben bu kayıtların hepsini bir kerede dökmek zorundayım.

Ancak arkadaşlar ben raporu hızlandırmanın yolunu buldum. view'dan gereksiz alanları kaldırdım rapor baya hızlandı ama buseferde cxgrid yavaş çalışıyordu. Onuda cxgridin syncmode diye bir özelliği var onu kapatınca cxgrid çok hızlandı. Şimdi sorum şu; bu syncmode ne işe yarıyor. önemli birşeymidir.