BlobField

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
abdulkadir
Kıdemli Üye
İletişim:

BlobField

Mesaj gönderen abdulkadir »

S.a
Kullandıgımız bir programda veritabanına bazı fotolar kaydetmiştik Jpg,Gif,Ve bmp formatında.
Şimdi o fotoları veritabanından image nesnesine aktarmak istiyorum ama farklı bir formatmı var nedir acamıyorum.

acmak istedigim fotolar saglam kaydeden programın kendisi kurdum denedim gösteriyor.
aynı tabloya ben yeni ekliyorum kaydettiklerimi görüyorum ama programın kaydettiklerini acamıyorum.

ibexpertle blob alana baktım acılmayan bütün resimlerin satır basları böyle baslıyor

Kod: Tümünü seç

xce x XRi
bu konuda bi fikri olan varmı bu?
resimleri image nesnesine nasıl aktarabilirim... firebird db blob alan
Fikirleri Aktar
Kaynakları Dagıt
Ve
Yoldan Çekil
http://www.Leventler.com.tr
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

Re: BlobField

Mesaj gönderen bobasturk »

ustam merhaba,

anladığım kadari ile kendi programına başka program aracılığı ile resim kaydediyorsun. bu resim kaydettiğin programın, kaydettiği resimleri gösteren comp u varsa ve onun kullanılmasını istiyorsa, resimlere kendince eklenti ekleyip kendi yapısı haricinde görülmemesini sağlıyor olabilir.

Ayrıca bu bahsettiğin her resimdeki farklı görünen başlangıç karakterlerini silmeyi denedin mi? belki olur. :)

kolay gelsin.
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Resim
emin_as
Üye
İletişim:

Re: BlobField

Mesaj gönderen emin_as »

Delphinin dbimage componenti sadece bitmap i destekler. Jpg, png veya başka bir formatta olan dosyaları veritabanina yazabilmek ve okuyabilmek için jvcl setindeki componentları veya başka bir component kullanmalısın.

Veritabanındaki resmin alanını memorystream e okuyup, oradan dosyaya yazdirabilirsin. Daha sonra yazdıgın dosyayi db olmayan ama jpgi destekleyen componentlarla da okuyabilirsin.