firebirdü ilk adımlar

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
ZeynelAbidin
Üye
Mesajlar: 69
Kayıt: 02 Oca 2009 09:03

firebirdü ilk adımlar

Mesaj gönderen ZeynelAbidin »

arkaaşlar şu anda öğrenmek amacıyla bir program yazıyorum ve öğrenmek amacıyla oldupu için herşeyi vt kısmında yapmak istiyorum.benim sormak istediğim tıbdataset ile kayıt nasıl yapılıyor ben buna çok uğraştım ama bir türlü yapamadım bende ibstoredprocedure ile yaptım tibdataset kullandığım zaman bu procedure herhangi bir kayıt döndürmüyor diye hata veriyor. ve birde kayıt yaptıktan ve commit ettikten sonra dgriddeki kayıtlar gösterilmez oluyor.bunun için bütün kayıtların listelenmesi için gene sp nin devamına nasıl

Kod: Tümünü seç

select * from firmabilgi
komtunu verebilirim.yürümeyi öğrenmek ne kadar zor.
normal table normal query olaylarını çözdüm sıra firebird yardımlarınızı bekliyorum.
deltas
Üye
Mesajlar: 358
Kayıt: 06 Mar 2004 01:08
Konum: Malatya...
İletişim:

Re: firebirdü ilk adımlar

Mesaj gönderen deltas »

zeynel hocam bende firebird'de sizin gibi yeni başladım. Direk olarak her işlemde query kullanarak hallediorum. Diğer bileşenleri kullanmayı öğrenmeye pek fazla vaktim olmadı. Aslında query ile yapılan işlemlerin table veya dataset ile yapılması arasındaki farkı pek anlamadığım ve bilmediğim için şimdilik query kullanıyoum. sıkıntı olursa diğerlerinede bakarım.
query ile insert edip commit ettikten sonra tekrardan select çekiyorum dbgrid güncelleniyor. Ancak bunları sp ile değilde direk clientte yapıyorum. Zaten hazırladığım yazılımı max. 20 pc 'de kullanılacağından sorun olacağını sanmıyorum.
Yukarıda yazdığım gibi query table ve dataset arasıdaki farkı , avantaj ve dezavantajları bilen birisi anlatırsa memnun olurum.
Nice İnsanlar gördüm üstünde elbise yok;
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.
ZeynelAbidin
Üye
Mesajlar: 69
Kayıt: 02 Oca 2009 09:03

Re: firebirdü ilk adımlar

Mesaj gönderen ZeynelAbidin »

ilgin için sağol ama benim amacım öğrenmek.firebirdide ismi olsun diye seçmek istemedim.firebird kullancaksam eğer herşeyini öğrenmek için sp kısmını sormuştum ben zaten soruna.aslında firebird le ilgili geniş bir kaynak var sitede ama ilk adımlar yok biraz ilerledikten sonra hiç soru sormadan halledebilirsin.
Cevapla