dbgrid satır yönlendirme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ozan_007
Üye

dbgrid satır yönlendirme

Mesaj gönderen ozan_007 »

cümletten s.a delphiforum benim bi sorum olcaktı iki adet cxgrid var datada aynı tabloya baglılar biri arama grıdım dıgerı ana grıd arama gridinde seçtiğim satıra çift tıklayınca ana grıde aynı satıra yonlenmesını ıstıyorum oncellclik ondblclick oncelldblkclick ne varsa hepsıne denedım eşleşmeler falan ama bı turlu ayarlayamadım acıl yardımlarınızı beklıyorum arama gridim adoquery ile çagırıuyorum ana grıdımı table ıle lısteletıyorum bu nesneler aynı data ve aynı tabloya baglılar herkese şimdiden tesekkur ederım yardımınızı beklıyorum
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Re: dbgrid satır yönlendirme

Mesaj gönderen Battosai »

Nasıl tıklarsan tıkla doğru kodu yazmak icap ediyor...sana lazım olan...AdoQuery veya Table ın locate methodu ile satıra gitmendir.

Kod: Tümünü seç

Table1.Locate('aranacak_alan','aranan değer',[]); 
ozan_007
Üye

dostum cevabın ıcın cok tesekkur ederm ama locate yontemını denedım ama dogru yerdemı denedım acaba tam olarak nerde kullanacagımı da yazablrmsn (ben table ın after scrolluna ve ondblclicke yazdm fakat nedense bı sonuc alamadım )
ozan_007
Üye

DOSTUM TESEKKUR ETTIM hatırlatmasan locate i atlycaktm megerse nesnelerı ters kullanmısım dun olmadı deyıp atlamıstım locate i :D:D demekkı arada bır kafa dagtmak lazım tekrar tesekur ettım ilgin için saolasın