dbgrid satır yönlendirme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
dbgrid satır yönlendirme
cümletten s.a delphiforum benim bi sorum olcaktı iki adet cxgrid var datada aynı tabloya baglılar biri arama grıdım dıgerı ana grıd arama gridinde seçtiğim satıra çift tıklayınca ana grıde aynı satıra yonlenmesını ıstıyorum oncellclik ondblclick oncelldblkclick ne varsa hepsıne denedım eşleşmeler falan ama bı turlu ayarlayamadım acıl yardımlarınızı beklıyorum arama gridim adoquery ile çagırıuyorum ana grıdımı table ıle lısteletıyorum bu nesneler aynı data ve aynı tabloya baglılar herkese şimdiden tesekkur ederım yardımınızı beklıyorum
Re: dbgrid satır yönlendirme
Nasıl tıklarsan tıkla doğru kodu yazmak icap ediyor...sana lazım olan...AdoQuery veya Table ın locate methodu ile satıra gitmendir.
Kod: Tümünü seç
Table1.Locate('aranacak_alan','aranan değer',[]);
dostum cevabın ıcın cok tesekkur ederm ama locate yontemını denedım ama dogru yerdemı denedım acaba tam olarak nerde kullanacagımı da yazablrmsn (ben table ın after scrolluna ve ondblclicke yazdm fakat nedense bı sonuc alamadım )
DOSTUM TESEKKUR ETTIM hatırlatmasan locate i atlycaktm megerse nesnelerı ters kullanmısım dun olmadı deyıp atlamıstım locate i
:D demekkı arada bır kafa dagtmak lazım tekrar tesekur ettım ilgin için saolasın