Öncelikle tüm delphi ailesine selamlar ...
Bilgi sahibi edinmek istedigim bir konu var ve Delphiturkiye olarak yardimlarinizi bekliyorum.
Delphi 6 'da Decompier edilmiş bir basit kücük mb'lik bir exe dosyasini Delphi 6 da tekrar Recompier edebilirmiyim.
İçinde kucuk degisiklikler yapabilirmiyim.Bu konu hakkinda bilgi ve kaynaklarinizi benimle paylasirsaniz cok tesekkur ederim.
Saygilar iyi calismalar.
Decompier - Recompier
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Decompier - Recompier
medet yazdı:Öncelikle tüm delphi ailesine selamlar ...
Bilgi sahibi edinmek istedigim bir konu var ve Delphiturkiye olarak yardimlarinizi bekliyorum.
Delphi 6 'da Decompier edilmiş bir basit kücük mb'lik bir exe dosyasini Delphi 6 da tekrar Recompier edebilirmiyim.
İçinde kucuk degisiklikler yapabilirmiyim.Bu konu hakkinda bilgi ve kaynaklarinizi benimle paylasirsaniz cok tesekkur ederim.
Saygilar iyi calismalar.
sadece .exe ise bir not defterine açmış gibi görürsün decompile için reshacker gibi programlar kullanabilirsin bununla da yapabileceğin değişiklikler sınırlıdır.Ayrıca küçük değişikliklerden biraz bahsedersen daha detaylı bilgi verebilirim.
kolay gelsin.
not:delphi 6 nın recompile özelliği var mı bilmiyorum ben yok saydım çünkü olduğunu sanmıyorum.
UWESIS CORPORATION
Hayir.medet yazdı:Delphi 6 'da Decompier edilmiş bir basit kücük mb'lik bir exe dosyasini Delphi 6 da tekrar Recompier edebilirmiyim.
Kucukten kastiniz form basliklarini vs degistirmek ise evet, reshacker ile yapilabilir.medet yazdı:İçinde kucuk degisiklikler yapabilirmiyim.
oncelikle konu paylasimlariniz icin tesekkur ediyorum citizen ve ertugrul.
reshacker programini biliyorum onun yerine PE explorer daha prof geliyor.Ama o degisiklikleri yapmak paintte resim cizmek kadar kolay
Benim bahsettim degisiklikler Disassembler icinde degisiklikler yani bi kac code degisikligi . Delphi 6 ile yazildigini PE explorer'in bilgi kaynagiyla gordum ve Delphi 6 - 7 yi barındırdım belki degisiklik yapabilirim diye ama beceremedim. İcinde bir kac code var yani sifre benim istegim bu sifreyi degistirmek Hasan sa Ahmet yapmak gibi.
Setup dosyasi 469 KB kadar kucuk bir dosya. Setup.exe dosyasini convert etme gibi bi ihtimal varmi veyatta farkli alternatif yontemler...
reshacker programini biliyorum onun yerine PE explorer daha prof geliyor.Ama o degisiklikleri yapmak paintte resim cizmek kadar kolay

Setup dosyasi 469 KB kadar kucuk bir dosya. Setup.exe dosyasini convert etme gibi bi ihtimal varmi veyatta farkli alternatif yontemler...
Oncelikle decompile ve disassemble farkli seyler. Disassemble edilmis uygulamada degisiklik ollydbg gibi programlarla yapilabilir fakat bir delphi programi -henuz, buyuk ihtimalle hicbir zaman- tam anlamiyla decompile edilemez, edildigi kismi recompile edilemez.
Anladim ertugrul peki boyle cozumu olabilir mi ayni si tekrar yazilabilir mi icinde degisiklikler yapilarak ?
Arkadaşlar Kurallara göre yasak konulara giriliyor gibi.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..