Mantıklı bir öneriniz varmı ?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
pelitt
Üye

Mantıklı bir öneriniz varmı ?

Mesaj gönderen pelitt »

Arkadaşlar ben bir site aidat prog. yapıyordum paradoxla başladım tam bitirirken
şöle bişey geldi başıma
40 üye var her ay aidat var
40*12=480 kayıt bir yıl için yapıyor bunun için bana sql kullan dediler bende baktım tek tabloya 8tb bilgi sığyo kullandım ancak
1.sualim
ben bir ayın kaydını girdiğimde ikinci aya borçlandırılmamış ödeme yapılmamış yeni listeyi(sadece üye adları ve blokları olsun diğer bilgileri boş olsun) nasıl hazırlayacağım öncekini simek mantıksız niye program yaptık
2. sualim
günün birinde bu sql tablonun zarar görme veya açılmama girilen bilgilerin kaybı söz konusu olurmu nekadar güvenmeliyim böyle bir duruma düşmame için en mantıklı öneriniz nedir.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: Mantıklı bir öneriniz varmı ?

Mesaj gönderen mkysoft »

neden yer ay için tablo açıyorsunuz anlamadım. Tasarımı kurarken hata yapmış gibi görünüyorsunuz. Herkese borç kaydetmenize gerek yok. herkes için ortak bir borç tanımlayabilir, özel borçlarıda ayrıca tutabilirsiniz. Malum eve giren 12 ay kalmayabilir, yada ay ortasında girebilir, yada çıkabilir. Bunlarıda düşünmek zorundasınız. Bir tabloda yıl ve ay diye sütunlar tutarasanız tablo oluşturmanıza gerek kalmaz.
Ayrıca piyasada bu tür programlar var, onların datavbasini açıp bir inceleyin bence.
pelitt
Üye

Re: Mantıklı bir öneriniz varmı ?

Mesaj gönderen pelitt »

yok bende sutun demek istemiştim
şöyle yaptım

tablo hesap
id........ kim.......... aidat............ aodeme........... yakit.......... yodeme......... ay............. yil............ not
tablo Uye
id........adi........blok........

tablo hesaptaki kim kısmındaki rakamı üyenin id nosunu verdim ve tabloları dbgridde birleştirdim sorunsuz oldu.
birtek para biriminde anlaşamadım mysql den tür olarak decimal yaptım nokta lı olursa gözükmüyor 12.50 dbgridde 12 gözükürken
12,50 aynen gözüküyor bunu nasıl hallederim