2 ayrı tablodan veri çekmek ve dbgridde listelemek...

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Re: 2 ayrı tablodan veri çekmek ve dbgridde listelemek...

Mesaj gönderen Battosai »

Demek ki öğrenmeye pek istekli değilmişiniz zira biz kitapdan öğrendik bu işi ve daha kimseye veritbanı ile ilgili soru sormuşluğum yok niye çünkü neyin ne olduğunu öğrendikte ondan....Yarım yamalak bilginiz olduğu için verilen cevaplardan da birşey anlamayacaksınız....mesela üstte bir örnek gönderdim ordaki fonksiyonu kullanabilirsiniz...ama nerde dimi ? Örneğin table veya query'nin ongettext olayı vardır orda kullanılablir...veya dbgird canvas özelliği ile istenilen yazı yazdırılabilir...seçenek çokk. Ayırca bu soruların cevapları bu forumda mevcut ilk önce arama yapın soru sormadan önce. Ben cevabınızı yazabilirim fakat bu tarz sorularda hazır cevap yerine sizin gibi arkadaşlara yol göstermeyi tercih ediyorum tepki almayı göze alarak. Bazı tipler var biliyorsan yaz yoksa ne bıdıbıdı yapıyon diye mesaj atıyorlar umarım sen onlardan değilsindir. Hobi olarak da olsa güzel bir iş ortaya çıkarmak için bazı şeyleri bilmek lazım daha sizin çok yolunuz var...Kısaca şunu demek istiyorum verilen cevaplardan birşey öğrenebilmek içinde bir alt yapı lazımdır...
pelitt
Üye

Mesaj gönderen pelitt »

Örneğin table veya query'nin ongettext olayı vardır orda kullanılablir...veya dbgird canvas özelliği ile istenilen yazı yazdırılabilir
dediğiniz hiçbirşeyi bulamadım
aşşağıdaki kodda ben dbgriddeki değerlerin değişmesini istiyordum zaten ora değişirse edit lerde düzelir
lütfen cevapdan başka bişey yazıp konuştumayın asabiyimdir:)
pcnet in formunda bile burdan daha fazla bilgi aldım siz pazarlık yapıyonuz

deger:=DBGrid1.DataSource.DataSet.Fieldbyname('aidat').asfloat;
Edit1.Text:=FormatFloat('#,##0.00',deger);

bukodun saçma bi kod olduğunu bile anlamamışsınız niye derseniz
yukardaki kod dbgriddeki ifadeyi asla değiştirmez sadece
edit1 e dbgriddeki bilgiyi değiştirip yazar bunun için 1000 lerce sayfa kitaba gerek yok ayrıca netten bulduğum bir kitap var gerekirse bakıyom
ağır konuştum normaldede sözümü esirgemem hakkınızı helal edin kırdıysam
sorulara cevaptan başkabişey yazarsanız msn adresime eposta gönderin boş zamanımda cevap yazarım
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

bukodun saçma bi kod olduğunu bile anlamamışsınız niye derseniz
yukardaki kod dbgriddeki ifadeyi asla değiştirmez sadece
Saçma dediğin kod senin isteğine göre yazıldı sen sonra dbgrid dedin....ayrıca ordaki FormatFloat fonksiyonuna işaret ettim sonraki mesajımda. Neyse lafı uzatmayayım zaten forumda bunların cevapları var yapılan eleştirileri asabiyim diyerekten cevaplamak bu forumda pek hoş karşılanmaz onuda belirteyim...
pelitt
Üye

Mesaj gönderen pelitt »

neyse size kolay gelsin by
Kilitli