Clipboard

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
mehmet987
Üye

Clipboard

Mesaj gönderen mehmet987 »

Arkadaşlar C++ Builder kullanıyorum istediğim bir stringi clipboarda kopyalayacak bir kod yazmam lazım biraz araştırdım ama pek birşey bulamadım burdaki konularda delphi kodu builder ile uyuşmuyor yardım ederseniz sevinirim. araştırdığım kadarııyla SetClipboardData() fonksiyonu falan kullanılıyor galiba. ama bir türlü çalışmıyor. denediğim kodu aşağıya yazıyım nasıl bir şey yapmam gerektiğini söylerseniz memnun olurum şimdiden teşekkürler.

void __fastcall TForm1::Button2Click(TObject *Sender)
{
char *a = (char*) malloc(sizeof(char) * 1024);
StrCopy(a,"abcd");
SetClipboardData(CF_TEXT,a);
}

bu kodla bir hata alıyorum çözemedim yardımlarınızı bekliyorum.
mehmet987
Üye

Re: Clipboard

Mesaj gönderen mehmet987 »

Yardım edebilecek kimse yokmu??????
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Bu gibi durumda TEdit bileşeni ile SelectAll ve CopyToClipBoard metodları kullanılabilir.
Şaban Şahin AKMAN
Üye

Mesaj gönderen Opt2000 »

Selam,

Help dosyasından SetClipboardData fonksiyonuna bakacak olursan sorunu görebilirsin:

1. SetClipboardData fonksiyonu için GlobalAlloc fonksiyonu ile bellekten yer alman gerekir. Ayrıca alınan bellek alanının MOVEABLE olması gerekir.
2. Bu bellek alanını aldıktan sonra buraya veri yazmak için GlobalLock ile kitlemeli, bilgi yazdıktan sonra kilidi kaldırmalısın.
3. Son olarak SetClipboardData önce OpenClipboard, sonra da CloseClipboard fonksiyonlarını kullanmalısın. Arada EmptyClipboard kullanacak olursan fena olmaz.

Kolay gelsin,
Bahadır Alkaç