Deep Freeze ve benzeri programlar ?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Deep Freeze ve benzeri programlar ?

Mesaj gönderen G.Arkas »

Arkadaşlar merhabalar.

Sizinle bir sorunumu paylaşmak istiyorum.Deep freeze bilindiği gibi process listesinde FrzState.exe olarak görünüyor.Deep freeze aktif modda iken bu işlemi sonlandırmaya çalıştığınızda "Erişim Engellendi" hatası alıyorsunuz.Bu konuyla ilgili 2 sorum olacak.Benim bildiğim bu iki türlü yolla mümkün

* Herhangi bir process işşlem dosyasına enjekte edilmiştir (Process Inject)(Createprocess)
* Yada Bir DLL Dosyasına enjekte edilmiştir(Library dll)(DLL Inject)

tamam ama bu yollar antivirüs yazılımları tarafından zararlı yazılım olarak görünüyorlar.Peki nasıl oluyorda deep freeze nin bu exe dosyası A.V. Yazılımları tarafından yakalanmıyor.

Akınsoft Cafe Plus ve Handy Cafe (İnternet Kafe Yazılımları) bu yöntemi kullanıyor.Hatta Handy Cafe 'de ProcessList te bir inject.exe dosyası da mevcut.

Ve birde bu programlar bilgisayarın kapatılmasını da engelliyorlar (Fişini çekmek ve tuşuna basmak haricinde)Yani başlat bilgisayarı kapat komutu işlemiyor.

Bu yöntemler hakkında fikir sahibi olan veya çalışan arkadaşlarımız beni aydınlatabilirler mi?

İyi çalışmalar.
Resim
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Re: Deep Freeze ve benzeri programlar ?

Mesaj gönderen G.Arkas »

Arkadaşlar bu konuya hala çözüm bulamadığım için tekrar gündeme getiriyorum çok özür dilerim.

İyi çalışmalar.
Resim
Ertugrul
Üye

Mesaj gönderen Ertugrul »

Procexp i indirip bir bakin nasil ve hangi processten baslatiliyor hangi DLL leri kulaniyor vb
dreampower
Üye

Mesaj gönderen dreampower »

Hocam Bildiğim Kadarıyla Bir Lisans İşlemi Vardı Onu Aldıgınız Taktirde Antivirüsler Sorun Yatarmıyor