Merhaba,
Button1'e tıklayarak form1 in içerisine daha önceden oluşturduğum frame2 yi çağırabiliyorum.
Button2'ye tıklayarak frame nin özelliklerini değiştirebiliyorum ama içerisindeki edi1'e text atamaya çalışınca hata veriyor.
Acaba nerde yalnış yapıyorum ?
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
Frame :TFrame2;
begin
Frame := TFrame2.Create(nil);
Frame.Parent:=Form1;
end;
procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject);
var
Frame: TFrame2;
begin
Frame.Align:=alClient; // Çalışıyor
Frame.Edit1.Text:='Deneme'; // Hata Veriyor
end;
TFrame içerisindeki nesnelere müdahale etmek
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Re: TFrame içerisindeki nesnelere müdahale etmek
hatanın ne oldugunuda yazarsanız daha iyi yardım alabilirsiniz yani şöyle ki, editi mi tanımıyor yoksa frameyi mi tanımıyor bilmeden yardımcı olmak zor ama frame i tanıtmadınız diye düşündüm bi an
UWESIS CORPORATION
eger tanıtmışsan frame i öncelikle oluşturacaksın daha sonra kullanabilirsin şöyle:
Kod: Tümünü seç
var frame2:tframe2;
begin
frame2:=trame2.create(nil);
frame2.edit.text:='deneme';
end;
UWESIS CORPORATION
oluşturma anındamı müdahale etmek zorundayım, formun içerinde oluşturduktan sonra herhangi bir zamanda müdahale edememmi ?
Aslında yukarıda yazdığım gibi oluşturma sonrasında başka bir button dan framenin kendi özelliklerine müdahale edebiliyorum rengine, boyutuna vs. ama içerisindeki edit1'e müdahale edemiyorum.
Aslında yukarıda yazdığım gibi oluşturma sonrasında başka bir button dan framenin kendi özelliklerine müdahale edebiliyorum rengine, boyutuna vs. ama içerisindeki edit1'e müdahale edemiyorum.
Merhabalar , burada Frame isimli değişkeni local olarak tanımlamışsınız, yani sadece Button1Click isimli procedure içinde kullanabilirsiniz, Tframe2 nesnesini bir kez örnekleyip, siz yokedene kadar aynı formda kullanmak isterseniz, Frame:TFrame2 tanımlamanızı unit'inizin private bölümüne tanımlamanız gerekir , ve sonrasında Button2Click isimli procedure içinde tekrar Frame değişkenini tanımlamanız gerekmez, Button1 ile Create ettiğiniz için Button2 de ve heryerde kullanabilirsiniz.tanerq yazdı:
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
Frame :TFrame2;
begin
....
....
..
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim, sorunum sayenizde çözüldü.