s.a.arkadaşlar.yeni bi projeye başladım ve şu şekilde bi uygulama yapmak istiyorum.projenin çalışacağı ağdaki herhangi bi makinada yada ana makinada bi exem olsun ve bu exe ağdaki client makinalarda çalışacak projeme veritabanı bağlantı parametrelerimi versin.bu tarz bi uygulamayı nasıl yapabilirim.
konuyu biraz daha açayım. örneğin client te yüklü olan projem açıldığı anda ağdaki bağlantı parametrelerini veren programımla haberleşecek ve bu programdan database ismi kullanıcı adı şifre ve veritabanının yüklü olduğu anamakinanın ip adresini verecek.bunu yapmak istememdeki amaç kullanıcılar clientlerde vt bağlantı paramatrelerini ayarlamaması.bu tarz bi uygulama yapan oldumu yada sorunsuz bi şekilde çalışacak böyle bi yapı nasıl kurulur fikirlerinizi paylaşabilirmisiniz..
ağ bağlantısı üzerinden vt bağlantı parametresi alma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: ağ bağlantısı üzerinden vt bağlantı parametresi alma
Merhabalar Ağ üzerinde böyle bir çalışmam olmadı ama mantıken şu şekilde olabilir;
Ağ üzerine sisteminizi kurarsınız, inf veya herhangi bir dosya oluşturursunuz içine gerekli bilgileri atarsınız, (dosya adı ve konumu sabit olursa kolaylık olur; mesela dosya adı inf.inf konumuda sistem klasörü), bir exe oluşturursunuz verilen ip adresinde sistem klasörüne girip inf.inf dosyasını bulacak şekilde dizayn edersiniz daha sonra inf dosyanızdan bilgileri alır, kullanırsınız (ip adresini exe ye vermek istemiyorum diyorsanız sadece exeyi çalıştırınca bütün ayarları o makineden ve dosyadan alsın gibi bir şey böyle bir şey yapılabilirmi bilemiyorum).
Ağ üzerine sisteminizi kurarsınız, inf veya herhangi bir dosya oluşturursunuz içine gerekli bilgileri atarsınız, (dosya adı ve konumu sabit olursa kolaylık olur; mesela dosya adı inf.inf konumuda sistem klasörü), bir exe oluşturursunuz verilen ip adresinde sistem klasörüne girip inf.inf dosyasını bulacak şekilde dizayn edersiniz daha sonra inf dosyanızdan bilgileri alır, kullanırsınız (ip adresini exe ye vermek istemiyorum diyorsanız sadece exeyi çalıştırınca bütün ayarları o makineden ve dosyadan alsın gibi bir şey böyle bir şey yapılabilirmi bilemiyorum).
UWESIS CORPORATION
@meron hocam bu iş için client -server TCPip habeleşmesini kullanabilirsiniz. Sizin kullanacağınız amaç için değil de clientlerin kontrolü için benzer bir uygulama yapmıştık. uygulamada clientlerde iki exe çalışıyordu. exe'ler birbirine bağlıydı. bir diğer exe'de VT'nin kurulu olmadığı başka bir makinada yönetim amacıyla çalışıyor ve server/client 'in server tarafını oluşturuyordu. server içinde vt connection parametreleri, lisans kontrolü ve diğer yönetim bilgilerinin saklı tutuluordu. Clientlerde bulunan ana modülü çalıştırırken öncelikle server/client'in client modülü çalışıyor. bu şekilder server'de gerekli bilgileri alıyordu.. Eğer bir uyumsuzluk varsa ana modül hata veriyordu. Ana modül tek başına çalıştırılmaması için client exe'nin aktif olup olmadığına bakıyordu. yani yukarıda dediğim gibi iki exe birbirini kontrol ediyordu. Bu şekilde bir kontrol de sizin işinizi görebilir. Birazcık karışık oldu. ama anlaşılmıştır herhalde. Biraz uğraştırır ama projenizi geliştirdikçe çok işe yarıdığını göreceksiniz. BİM'de çalışan personel için çok yararlı oluyordu. şunuda yapabilirisniz server/client'in client kısmını windows service application olarakta hazırlarsanız sürekli aktif halde tutmanız herhalde daha kolay olur.
Not: Halen çay sözünüz geçerli ise bi ara içebiliriz. (Benden)
Not: Halen çay sözünüz geçerli ise bi ara içebiliriz. (Benden)

Nice İnsanlar gördüm üstünde elbise yok;
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.
deltas kardeş önerin için tşk.ederim en kısa zamanda kodlayama başlayacağım.
not:Çay sözü hala geçerli kardeş.Ama suç sende taa 10 ay önce vardı çay sözü hala gelmedin.
not:Çay sözü hala geçerli kardeş.Ama suç sende taa 10 ay önce vardı çay sözü hala gelmedin.