S.A. Arkadaşlar;
Word de bulunan WordArt özelliğini hatırlarsınız o şekilde bir uygulama yapmam lazım, yani yüksekliği ve genişliği verilecek bir editor üzerinde metin kutusu eklemek, background eklemek, resim nesnesi eklemek gibi. Ve eklenen metin kutusundaki metnin font, tip ayarları resimlerin yada yazıların sağa sola dönüş açıları gibi bir takım özellikleri olacak, bu tarz bir şey nasıl yapılabilir, bu şekilde işlemleri destekleyen bildiniz örnek alabileceğim bir uyglama veya bileşen varmı. İlginize teşekkür ederim
Resim uygulaması
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Resim uygulaması
Procedure Forum.Imza(Sender: TObject)
Begin
ShowMessage('Her türlü fikire, Her zaman açığım')
End;
Begin
End;
Re: Resim uygulaması
Başlığı okuyunca Slayt programı gibi birşey sandım
Soru girişinde Thumbnail örneği sandım
Soru bitince bunun bir Kelime işlemci programı olduğunu anladım
Bunun için coolbar kullanıp üzerine ekleyeceğiniz buttoncuklarla font renk vs ayarı yapabilirsiniz.
Kelime işlemci diye aratın bolca sonuç çıkar.

Soru girişinde Thumbnail örneği sandım

Soru bitince bunun bir Kelime işlemci programı olduğunu anladım

Bunun için coolbar kullanıp üzerine ekleyeceğiniz buttoncuklarla font renk vs ayarı yapabilirsiniz.
Kelime işlemci diye aratın bolca sonuç çıkar.
O zaman daha açıklayıcı olmaya çalışayım.
Bir resim alanı üzerine metin kutusu, başka bir resim eklemek ve bu eklenen nesnelerin özellikleri ile oynamak istiyorum. Mesela metin kutusunun kenarına çizgi ekleyeceğim bunun ölçülerini belirleyebileceğim, kutunun içindeki metinin fontunu rengini değiştirebileceğim ve belkide metin kutusunun açısı ile oynayacağım, aynı şekilde resim kutusunun da bir takım özellikleri ile oynayacağım metin kutusu resmin üstüne gelsin yada resim metin kutusunun üstüne gelsin diyeceğim ve belkide bu resim kutusununda açısı ile oynayacağım. Hala kelime işlem diyorsanız onuda arayıp bakacağım, tam istediğim şey olmasa bile ip ucu açısından faydası dokunabilir. Teşekkür ederim ilginize. Umarım istediğim şeyi anlatabilmişimdir bu defa.
Bir resim alanı üzerine metin kutusu, başka bir resim eklemek ve bu eklenen nesnelerin özellikleri ile oynamak istiyorum. Mesela metin kutusunun kenarına çizgi ekleyeceğim bunun ölçülerini belirleyebileceğim, kutunun içindeki metinin fontunu rengini değiştirebileceğim ve belkide metin kutusunun açısı ile oynayacağım, aynı şekilde resim kutusunun da bir takım özellikleri ile oynayacağım metin kutusu resmin üstüne gelsin yada resim metin kutusunun üstüne gelsin diyeceğim ve belkide bu resim kutusununda açısı ile oynayacağım. Hala kelime işlem diyorsanız onuda arayıp bakacağım, tam istediğim şey olmasa bile ip ucu açısından faydası dokunabilir. Teşekkür ederim ilginize. Umarım istediğim şeyi anlatabilmişimdir bu defa.
Begin
End;
Begin
End;
Paint gibi birşey sanırım istediğiniz.TPaintBox isimli bileşeni incelermisiniz.(paintle bir alakası yok ama çizim falan için yardımı olabilir)
Delphinin kendi bileşenidir.
Delphinin kendi bileşenidir.
Teşekkür ederim. İnceleyeceğim
Begin
End;
Begin
End;