form.windowstate=wsnormal olduktan sonrasını nasılkontrol edebilirim.
anladığım ladarıyla resize form boyutu değişirken işlem yapıyor
form.windowstate=wsnormal
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Re: form.windowstate=wsnormal
ben aslında programımda kullanıcın ekranı en son kullandığı şekilde açılmasını istiyorum.ama form ekranı kapla olarak kapatıldığı zaman dolayısıyla gösterimde ekran kaplanmış bir şekilde açılıyor.ekran kaplanmış birform tekrar normal ekrana geitirilmekistediği zaman kullanıcının en son kullandığı ekranı datadan okuyup oekran boyutlarıyla görünmesini istiyorum.ama her neden sebu olayı onresize yadan canresize olayları ile halledemedim.bu olaylarda yaptığım zaman sürekli bir döngü içine giriyor ekranı bir büyütüp birküçültüyor.bende ekran değişim olayı bittikten sonra bunu yapmaya karar verdim.yani ekran wsnormal olduktan sonra şu işlemi yap demek istiyorum.
-
- Kıdemli Üye
- İletişim:
bu tür işlemler için TformStorage componentini kullanıyorum
sadece formun boyutlarını degil tüm componentlerin top, left vs bilgilerini yazıp okuyabiliyorsun
sen sadece ini dosyasını belirtiyorsun
formshow da okuyup
formclose de yazıyorsun...
sadece formun boyutlarını degil tüm componentlerin top, left vs bilgilerini yazıp okuyabiliyorsun
sen sadece ini dosyasını belirtiyorsun
formshow da okuyup
formclose de yazıyorsun...
-
- Üye
arkadaş lar böyle bir şeye ihtiyacı olanlar için yazıyorum.heralde bayaa bir pratik yoludur.
form kapatılırken formun left,top,width,height ve windowstate değerlerinin tabloya yazıdırn.
formcreate ederken de (show kısmında değil) windowstate normal olarak ayarlatın left,top,width,height özelliklerini okuyun ve formu bu değerlere göre düzenledikten sonra windowstate kısmını kayıtlı değere göre ayarlayın.bu durumda form ebatları değiştiğinde herhangi birşekilde datadan veri okumanıza gerek kalmıyor.
form kapatılırken formun left,top,width,height ve windowstate değerlerinin tabloya yazıdırn.
formcreate ederken de (show kısmında değil) windowstate normal olarak ayarlatın left,top,width,height özelliklerini okuyun ve formu bu değerlere göre düzenledikten sonra windowstate kısmını kayıtlı değere göre ayarlayın.bu durumda form ebatları değiştiğinde herhangi birşekilde datadan veri okumanıza gerek kalmıyor.