Merhaba Arkadaşlar CxGrid ile aşağıdaki hata mesajlarını alıyorum,
-Access violation at address 006FF3DE in module 'PROJEM.EXE' Read of address 0000003C
-List index out of bounds (14)
CxGrid üzerinde herhangi bir olayında hiçbir kod olmamasına karşın mause ile tıkladığımda veya aşağı yukarı ok tuşlarıyla gezerken yukarıdaki hata mesajlarını alıyorum (Editleme vs yapmadan da alıyorum)
Not:ne ilginçtir ki; 9 satırdan fazla veri olduğunda 9 satırda alıyorum genelde. 10 Defada 1 defa hata olmuyor.
Benzer bir sorunla karşılaşan oldumu acaba.
Saygılarımla
Teşekkürler.
CxGrid Hata-Access violation at address 006FF3DE in modul...
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
CxGrid Hata-Access violation at address 006FF3DE in modul...
En son pro_imaj tarafından 01 Tem 2009 02:10 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
bende cx bileşenlerini kullanıyorum. senin hatayla aynı hata ile karşılaşmadım ama şöyle bir örnek vereyim, il, ilçe, mahalle olarak birbiri ile ilişkili tablom var, ve bunların veri girişleri cxgrid ler ile oluyor, il' e tıklayınca ilçeleri geliyor, ilçeyi tıklayınca mahalle geliyor ve veri girişi yapılıyor. bu formun üst kısmı boş duruyordu ve gözü doldursun diye her cxgrid üzerine cxdblabel koydum, il ve ilçe birlikte oluyor ama mahalleyide koyunca acces vio.... hatası alıyorum. bende normal dblabel kullandım sorun olmadı.
belki kullandığımız cx sürümünün güncel olmayışı olabilir. bir kaç defa projeyi sil baştan yaptığım olmuştu bu hatalar yüzünden. bazende cx kullanmayacağım diye sinirlendiğimde oldu. evet sanırım güncel olmayışından kaynaklanıyor olabilir.
kolay gelsin
bende cx bileşenlerini kullanıyorum. senin hatayla aynı hata ile karşılaşmadım ama şöyle bir örnek vereyim, il, ilçe, mahalle olarak birbiri ile ilişkili tablom var, ve bunların veri girişleri cxgrid ler ile oluyor, il' e tıklayınca ilçeleri geliyor, ilçeyi tıklayınca mahalle geliyor ve veri girişi yapılıyor. bu formun üst kısmı boş duruyordu ve gözü doldursun diye her cxgrid üzerine cxdblabel koydum, il ve ilçe birlikte oluyor ama mahalleyide koyunca acces vio.... hatası alıyorum. bende normal dblabel kullandım sorun olmadı.
belki kullandığımız cx sürümünün güncel olmayışı olabilir. bir kaç defa projeyi sil baştan yaptığım olmuştu bu hatalar yüzünden. bazende cx kullanmayacağım diye sinirlendiğimde oldu. evet sanırım güncel olmayışından kaynaklanıyor olabilir.
kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Re: CxGrid Hata
Merhaba;
@bobasturk cevabın için teşekkür ederim.
-fakat sorunun cxgridden olmadığını dbgrid ile deneyince anladım.
Sorunu Şöyle Çözdüm;
Bağlantıları Ado nesnesiyle yaptığım için 4 farklı sorguyu aynı ado üzerinden 4 farklı gride listeletiyordum ado nesnesinin sanırım bu noktada bir bug var !
Sorunu her Datasource farklı Query ve farklı gridlere bağlayarak çözdüm.
Bu sorunu yaşayacak arkadaşlar için önemli olduğunu düşünüyorum, zira benim çok fazla zamanımı aldı.
Saygılarımla
İyi çalışmalar.
@bobasturk cevabın için teşekkür ederim.
-fakat sorunun cxgridden olmadığını dbgrid ile deneyince anladım.
Sorunu Şöyle Çözdüm;
Bağlantıları Ado nesnesiyle yaptığım için 4 farklı sorguyu aynı ado üzerinden 4 farklı gride listeletiyordum ado nesnesinin sanırım bu noktada bir bug var !
Sorunu her Datasource farklı Query ve farklı gridlere bağlayarak çözdüm.
Bu sorunu yaşayacak arkadaşlar için önemli olduğunu düşünüyorum, zira benim çok fazla zamanımı aldı.
Saygılarımla
İyi çalışmalar.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]