Programın arkasındaki olaylar!

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
qamyoncu
Üye

Programın arkasındaki olaylar!

Mesaj gönderen qamyoncu »

Merhabalar..

Başlık yeterince açık değil, farkındayım. Kısaca şöyle açıklayabilirim; programımın penceresine tıkladığımda, altında kalan pencerelerdeki olayları aktif yapmak istiyorum. Örneğin şeffaf bir formum var, formun bir parçası Masaüstündeki Bilgisayarım'ın üzerinde olsun. O yere çift tıkladığımda( aslında kendi formuma çift tıklıyorum) Bilgisayarımı açmasını istiyorum programımın.

Ayrıca şöyle bir sorunum daha var. Program açılmadan önce, yani formum görüntülenmeden önce ekrandaki tüm pixellerin renklerini nasıl alabilirim?

Teşekkürler..
Batuhan TAŞDÖVEN
'Yükseldikçe küçülen bir uçurtma..'
qamyoncu
Üye

Re: Programın arkasındaki olaylar!

yukarı.. :oops:
Batuhan TAŞDÖVEN
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

Bilgisayarımın üzeirne gelecek form kuşkulandırdı beni, ya virüs gibi bişiler yada şaka programı yapmak istiyorsunuz. İyi niyetli olursak şaka programı. Piyasada zaten virüs gibi birkaç program var türkler tarafından yazılmış. yaygın olmadığından virüs programlarıda görmüyor. Ne amaçla kullanacağınızı açıkça belirtin lütfen.
qamyoncu
Üye

:D..

Kötü bir amacım yok tabiiki hocam.. :)

Sadece ekranın çevresindeki renklerle oynamak istiyordum.. Hatta programım ile özelleştirmek istiyordum windows'umu.. Sürekli ekranda gözüken bazı kısayollar falan, kötü bir amaç aramayınız.. :) Öyle olacak olsa çok farklı fikirlerim var :twisted: :D
Batuhan TAŞDÖVEN