Sql Server 2005 Developer Kurulum Hatası Yardım

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Gixxer
Üye

Sql Server 2005 Developer Kurulum Hatası Yardım

Mesaj gönderen Gixxer »

Selam...Sql server 2005 developer yüklerken tüm komponentleri yükleniyor fakat starting sql Service : MSSQLSERVER dosyasına geldiği zaman aşağıda ki hatayı veriyor..
Makinaya tam 5 kez format attım şu an farklı bi hdd taktım, microsoft'un sitesınden express versiyonunu indirdim ondada sql server database services komponentinin yüklenmesi sırasında bu hata oluştu yani cd de hiç bi problem yok çıldırıcam acil lazım bana yardımcı olabilirseniz sevinirim gerekli tüm bileşenler pc de kurulu(.net framework 2.0,IIS Service,Windows installer 3.1 gibi)..

Ayrıca Pc de sp2 vakende bu hatayı verdi şimdide sp3 yaptım ama yine aynı hatayı verıyor...

Sizce sorun nerede arkadaşlar kafayı kırıcam az kaldı...

Resim
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Re: Sql Server 2005 Developer Kurulum Hatası Acil Yardım

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
anladığım kadarı ile kurulumda bir sıkıntı yok.
SQL serveri kuruyor ancak servisi çalıştırırken hata oluyor. onun içinde log dosyalarına bak diyor.
Hizmetlerden servisi manuel çalıştırmaya çalış bakalım çalışacakmı?
birde log dosyasına bakarsan orda belki bir ip ucu yakalayabilrsin. Neden servisin çalışmadığına dair.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Gixxer
Üye

Mesaj gönderen Gixxer »

Evet sorun dediğin yerdeymiş fakat problem burda işte fotoda ki gibi MSSQLSERVER başlatılamıyo sebebi nedir ki?

Resim
Kullanıcı avatarı
Rew33
Üye

Re: Sql Server 2005 Developer Kurulum Hatası Yardım

Mesaj gönderen Rew33 »

SQL kurulumunda hatavermeyip servisi çalıştırma sırasında hata veriyor ise bunun nedeni bilgisayarının ismiyle kullanıcı adının aynı olmasından kaynaklanıyor olabilir.Bilgisayarının ismiyle Kullanıcı adına bak aynı iseler birinden birini değiştirip tekrar dene servisi çalıştırması lazım...
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

@Rew33;
eğer gerçektende dediğiniz gibi bir problem mevcut ise bu problemin sebebi hikmeti hakkında herhangi bir malumatınız varmı?
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
csunguray
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen csunguray »

Event Log'a neler yazdığına bakın. Bir de virsü koruyucunuz varsa onu kapatıp deneyin.
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri

Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
Kullanıcı avatarı
Rew33
Üye

Mesaj gönderen Rew33 »

aslangeri yazdı:@Rew33;
eğer gerçektende dediğiniz gibi bir problem mevcut ise bu problemin sebebi hikmeti hakkında herhangi bir malumatınız varmı?
SQl 2008 kurarken başıma çok gelmişti kullanıcı adı ve bilgisayar adı aynı olan müşterilerimde sql yüklerken hiç bir hata vermemesine rağmen
enson servisi başlatırken hata veriyordu ve servisi manuel olarakta başlatamıyordum.sonra internetten araştırdım ve yabancı bir sitede
Bilgisayarınızın adı ve kullanıcı Adınızın aynı olmasından dolayı oluşan bir hata diyordu.Baktım gerçektende bilgisayar adı ve kullanıcı adları
aynıydı,kullanıcı adını ve ya bilgisayarın adını değiştirip yüklediğimde hata ortadan kalktı. şimdi sql yüklerken ilk baktığım şey bilgisayar adı ve kullanıcı adları oluyor.Hatanın sebebi ile ilgilide yanlış hatırlamıyorsam sql haklarını kullanıcıya vermeden kaynaklanıyordu...
Kimseye hiçbir şey öğretemem, sadece onların düşünmelerini sağlayabilirim.
SOKRATES
Kullanıcı avatarı
csunguray
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen csunguray »

Gelişmiş ayarlardan MS-SQL servisinin NetworkService yerine LocalService kullanıcısıyla işlem görmesini seçin. Deneyen arkadaşlar sonucu yazarsa sevinirim.
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri

Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
Kullanıcı avatarı
Rew33
Üye

Mesaj gönderen Rew33 »

[quote="Gixxer"]Evet sorun dediğin yerdeymiş fakat problem burda işte fotoda ki gibi MSSQLSERVER başlatılamıyo sebebi nedir ki?

http://support.microsoft.com/kb/322140 linkinde sorunun neden kaynaklanabileceği ve çözümleri anlatılmış.istersen bir göz gezdir...
Kimseye hiçbir şey öğretemem, sadece onların düşünmelerini sağlayabilirim.
SOKRATES