nett ve forumda arama yaptım ama istediğim şeyi bir türlü tam olarak yapamadım. şöyle bir sıkıntım var;
TBaseForm diye TForm dan türettiğim bir base form yapım var, bu TBaseForm da Create constructor ını da override edip temel olarak ekranlarımda olacak olan pek çok işlemi yazdım. bundan sonra projemde kullanacağım her ekranı TBaseForm'dan türeterek yapacağım. örneğin TFrm1, TFrm2, TFrm3... bunların hepsi TBaseForm dan türedi. şimdi temel bir CreateForm prosedürü yazıp verdiğim formID parametresi ile istenilen formu yaratmak istiyorum ama şöyle bir kod olsun istemiyorum
Kod: Tümünü seç
procedure CreateForm(ForMID: String);
var ABaseForm: TBaseForm;
begin
if FormID = 'TFrm1' then ABaseForm := TFrm1.Create(Param1, Param2, Param3); //Create i override edip parametreler ekledim
if FormID = 'TFrm2' then ABaseForm := TFrm2.Create(Param1, Param2, Param3); //Create i override edip parametreler ekledim
if FormID = 'TFrm3' then ABaseForm := TFrm3.Create(Param1, Param2, Param3); //Create i override edip parametreler ekledim
...
...
end;
GetClass ve FindClass fonksiyonlarını kullanarak bu formların classlarını alıp yaratmayı deniyorum ama ben Create i override ettiğim için istediğim parametreleri veremiyorum ve gerekli ayarlamalar yapılmıyor. fikri olan var mı acaba?