Fastreport fatura yazıcısını belirleme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
BLuE_ALoNE
Üye

Fastreport fatura yazıcısını belirleme

Mesaj gönderen BLuE_ALoNE »

merhaba arkadaşlar tüm forumları karıştırdım ancak bulamadım.

yapmak istediğim kullanıcının bilgisayarında 3 yazıcı bağlı ben nokta vuruşlu yazıcıya faturayı yazdırmak istiyorum. bu yazıcıyı sistemden varsayılan yaparsam sorun yok ama kullanıcı word excel gibi belgeleri yazdıracağı laser yazıcının varsayılan olmasını istiyor...

fast reportun 2.xx versiyonunda changeprinter(oldindex,newindex) fonksiyonu varmış ama 4.xx de bu yok...
fast-report.com un forum sayfasında arattım "how to change printer" şeklinde şunu yazmışlar cevap olarak;

Kod: Tümünü seç

Printer.PrinterIndex :=
bunu da denedim olmadı uygulamam şu şekilde...

öncelikle yazıcıyı seçtirip saklıyorum ini file dosyasında...

sonra şunları denedim olmadı,

Printer.PrinterIndex:=StrToInt(MyAyarFile.ReadString('Parametreler','YaziciIndex',''));
yine şunu da denedim

Report.PrintOptions.Printer:=MyAyarFile.ReadString('Parametreler','YaziciAdi','');
          Report.LoadFromFile(Dm.ProgPath + 'Raporlar\Fatura_Nokta_Vuruslu.fr3');
          Report.ShowReport;
          frxDotMatrixExport1.ShowDialog:=False;
          frxPreview1.Export(frxDotMatrixExport1);

ama her denemede varsayılana gidiyor çıktılar...
yardımlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler...
BLuE_ALoNE
Üye

Re: Fastreport fatura yazıcısını belirleme

Mesaj gönderen BLuE_ALoNE »

arkadaşlar foruma sorduktan sonra biraz daha gezdim sitelerde şöyle bir kod buldum ve oldu, sorunu çözdüm en sonunda...

Report.PrintOptions.Printer:=MyAyarFile.ReadString('Parametreler','YaziciAdi','');
          Report.SelectPrinter;//bunu yazınca sorun çözüldü
          Report.ShowReport;
atmazg
Üye

Re: Fastreport fatura yazıcısını belirleme

Mesaj gönderen atmazg »

BLuE_ALoNE yazdı:arkadaşlar foruma sorduktan sonra biraz daha gezdim sitelerde şöyle bir kod buldum ve oldu, sorunu çözdüm en sonunda...

Report.SelectPrinter;//bunu yazınca sorun çözüldü
          Report.ShowReport;

ya arkadaşlar ne zamandır bu kodu arıyorum. tam buldum derken yınede calıstıramadım. bende fastreport4 kullanıyorum ama bır turlu olmuyor. beceremedım. bana yardımcı olursanız sevınırım.