Facebook Bağlantı Gönderme (web browser)
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Facebook Bağlantı Gönderme (web browser)
Facebook da Bağlantı Gönderme yapmtırmaya çalışıyorum ama, Login konusunu hallettim ama Ekle Ve paylaş ı yapamadım. Aslında iki sefer enter göndere bilirsek web browser a ama onuda beceremedim. Kullandığım Component EmbeddedWB
Re: Facebook Bağlantı Gönderme (web browser)
Cevapsız kalmasın diye yazıyorum, bkz. http://delphiturkiye.com/forum/viewtopi ... =2&t=26298 başarılar.
Hocam merhabalar,
Bu şekilde olmadı, denedim farklı bir yerde bunu kullandım ama burda button un name i war kabul etmiyor. Ben componentin içine enter göndermek istiyorum hocam nasıl yapabiliriz ?
Bu şekilde olmadı, denedim farklı bir yerde bunu kullandım ama burda button un name i war kabul etmiyor. Ben componentin içine enter göndermek istiyorum hocam nasıl yapabiliriz ?
Tekrar merhaba.
facebook için detaylı bir çalışmam olmadı. Ancak aşağıdaki şekilde parse işlemini rahatlıkla yapmaya ve uygulamaya izin veriyor. Login işini halletmişsen direkt aynı webbroser ile navigasyona devam edebilirsin demek oluyor. Session kaybetmeden uygulaman çalışır.
facebook için detaylı bir çalışmam olmadı. Ancak aşağıdaki şekilde parse işlemini rahatlıkla yapmaya ve uygulamaya izin veriyor. Login işini halletmişsen direkt aynı webbroser ile navigasyona devam edebilirsin demek oluyor. Session kaybetmeden uygulaman çalışır.
Kod: Tümünü seç
Var
xIslemTamam : Boolean;
procedure TForm1.EmbeddedWB1DocumentComplete(ASender: TObject;
const pDisp: IDispatch; var URL: OleVariant);
begin
xIslemTamam := ( Pos('blank', URL) <= 0 ) ;
end;
Procedure FaceBookLogin_BaglantiEkle( Name, Pass : String; EmbeddedWB:TEmbeddedWB );
Var
Icerik, Ara, Url : String;
begin
EmbeddedWB.Navigate( 'http://www.facebook.com' );
While EmbeddedWB.ReadyState <> READYSTATE_COMPLETE do Application.ProcessMessages;
EmbeddedWB.OleObject.Document.GetElementByID('email').Value := Name;
EmbeddedWB.OleObject.Document.GetElementByID('pass').Value := Pass;
EmbeddedWB.OleObject.Document.forms.Item(0).elements.Item(7).Click;
xIslemTamam := False;
while NOT xIslemTamam do Application.ProcessMessages;
Icerik := EmbeddedWB.OleObject.Document.Body.InnerHTML;
Ara := '<SPAN class=UITooltip_Text>Bağlantı</SPAN>';
if Pos(Ara, Icerik) > 0 then begin
System.Delete( Icerik, Pos(Ara, Icerik), Length(Icerik)-Pos(Ara, Icerik) );
Ara := '<LI class=UIComposer_Attachment><A class="UIButton UIButton_Gray UIActionButton_SuppressMargin UIButton_Suppressed UITooltip UIActionButton_SuppressText UIActionButton" href="';
While Pos(Ara, Icerik) > 0 do System.Delete( Icerik, 1, Pos(Ara, Icerik) + Length(Ara)-1 );
Url := Copy( Icerik, 1, Pos('"', Icerik)-1);
EmbeddedWB.Navigate( URL );
end;
end;
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
FaceBookLogin_BaglantiEkle( 'mrmarman()gm.com', 'sifre', EmbeddedWB1 );
end;
Hocam Login konusunda sıkıntımız yok aynen devam ediyor ama ben Bu bağlantı göndermek istiyorum. Bağlın gönderme açıldığında ekle ve PAylaş butonlarının Value larını bulamadım. Birde sayın hocam EmbeddedWB1DocumentComplete Prosedürünü bulamıyor.
Hocam birde http://www.facebook.com/share.php?u=www.google.com.tr Burdaki share butonuda olabilir bir türlü bunuda yapamadım.