Merhaba delphi component paletim doldu ve artık component yüklediğimde palette gözükmüyor basit birşeydir ama bilmiyorum bunun için ne yapmalıyım ?
Hayırlı günler..
Component Paleti
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Component Paleti
GExperts isimli tool ile bu sorunu kolayca aşabilirsiniz.Kurulumu yaptığınızda, Ide ana menüsüne GExperts adıyla yerleşecektir.
Daha sonra alt menüden configurationu seçin.Çıkan diyalog penceresinde component Palette / multiline tab seçeneğini işaretleyin.Hepsi bu kadar. Tabların tümü ekranda görünecektir.Ayrıca Show tabs as buttons seçeneğini işaretlerseniz, tablarınız birer butona dönüşecektir.forum içerisinde aratırsanız indirme linkine ulaşabilirsiniz.Kolay gelsin.
Daha sonra alt menüden configurationu seçin.Çıkan diyalog penceresinde component Palette / multiline tab seçeneğini işaretleyin.Hepsi bu kadar. Tabların tümü ekranda görünecektir.Ayrıca Show tabs as buttons seçeneğini işaretlerseniz, tablarınız birer butona dönüşecektir.forum içerisinde aratırsanız indirme linkine ulaşabilirsiniz.Kolay gelsin.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Zaten ekrana sığmayan araç çubuklarının sağından solundan ok butonları meydana çıkar ve bu tuşlarla kaydırma yaparak ekrana sığmayan objelere erişilebilmektedir. Hem bir windows kullanıcı için garip bir soru olmuş bu.
Şaban Şahin AKMAN
@sabanakman
Bende çok fazla bileşen yüklü olduğundan artık eklenmiyor,belli bir sınırı var demekki
@kayabey
GExperts'i deniyorum teşekkürler.
Bende çok fazla bileşen yüklü olduğundan artık eklenmiyor,belli bir sınırı var demekki

@kayabey
GExperts'i deniyorum teşekkürler.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Kaç bileşen oldu ki, sınır ne merak ettim şimdi
.

Şaban Şahin AKMAN