idtcpserver'ım a bağlı olan idtcpclient'lerin iplerini nasıl alabilirim?
ama sürekli güncellenecek atıyorum client kapandıgı zaman serverdaki listeden kapanan client ipsi gidicek yani
atıyorum bi timer yapıcam interval i 1 olacak ve her timer döndüğünde listeye o anda bağlı olanlar gelicek
yani
liste.clear;
bagliolanlariekle
olmasını istiyorum bu çok önemli yaklasık 2-3 aydır bi prg üstünde ugrasıyorum bu konuda açtığım 3. topic lütfen bi çözüm bulalım artık şuna rica ediyorum..
teşekkürler.
IDTCPSERVER - IDTCPCLIENT
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
IDTCPSERVER - IDTCPCLIENT
procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
halt;
end;
begin
halt;
end;
-
- Üye
- İletişim:
Re: IDTCPSERVER - IDTCPCLIENT
Cevabı vermişsin zaten. Bi timer ın olacak. Sana bağlanmış olan clientlara ping yada vs. herhangi bir şey göndereceksin. clienttan belli bir sure cevap alamazsan bağlı olmayan kişileri sileceksin. biraz uğraşman gerekecek.
Forumun bit pazarı bölümünde client ve server lar ile ilgili bir kitap satıyorum. Bu kitabı herhangi bir yerden temin edebilirsin (internet programcılığı) yada zaten internette bu konu ile alakalı bir suru dokuman var.
Kolay gelsin.
Forumun bit pazarı bölümünde client ve server lar ile ilgili bir kitap satıyorum. Bu kitabı herhangi bir yerden temin edebilirsin (internet programcılığı) yada zaten internette bu konu ile alakalı bir suru dokuman var.
Kolay gelsin.
hg=herkes gidici
Burhan BARAKLI
Burhan BARAKLI
ping atma olayını biraz daha açabilir misin lütfen? kitap tavsiyesi içinde teşekkürler
begin
halt;
end;
begin
halt;
end;
-
- Üye
- İletişim:
istersen bu client server componentlerinde ping le ilgili component var! yada su sekilde yapabilirsin.
kullanıcılar su sekilde olsun
sira no kullaniciadi ip connectno
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
1 ahmet 128.87.23.23 1
2 veli 234.32.32.32 2
3 hüseyin 23.43.43.43 3
. . . .
. . . .
n kemal 34.43.43.43 n
örnek olarak serverdan bütün herkese belirli zmanlarda "ordamisin" mesaji gonderilir.
clienlar bu istege karsi "ben ahmet - burdayim" cevabı gelirse bu kisi halen hatta olmus olur.
belirli sure sonunda gelen cevaplar degerlendirilir. cevabı gelmeyn kisiyi servardan koparirsin. burada kendine göre bir soru-cevap sistemi gelistirmen lazım.
Buna da örnek olarak :
ch_mesaj : 'kimden'-'kime'-ch_chat mesajı
ch_pingcevap : 'benburdayim'-'ahmet'-'34.34.34.34'
yani:
ahme mehmete napıyorsun die mesaj attıgını varsayalım.ch_mesajı kullanalım.
ahmet-mehmet-'ch_napıyosun' servar bu mesajı alır isler. hımm.ahmet mehmete chat mesajı atıyor. servar da mesajı ahmete gonderir.
mehmet-ahmet-'ch_iyiyim' bu da servara gider ve bu mesajı ahmete yönlendirir.
Bu cok basit bir ornek..
kısacası kendi protokolunu - cumleciklerini hazırlacaksın.
Kolay gelsin.ayrıca forumda bir cok kez bu islendi.
kullanıcılar su sekilde olsun
sira no kullaniciadi ip connectno
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
1 ahmet 128.87.23.23 1
2 veli 234.32.32.32 2
3 hüseyin 23.43.43.43 3
. . . .
. . . .
n kemal 34.43.43.43 n
örnek olarak serverdan bütün herkese belirli zmanlarda "ordamisin" mesaji gonderilir.
clienlar bu istege karsi "ben ahmet - burdayim" cevabı gelirse bu kisi halen hatta olmus olur.
belirli sure sonunda gelen cevaplar degerlendirilir. cevabı gelmeyn kisiyi servardan koparirsin. burada kendine göre bir soru-cevap sistemi gelistirmen lazım.
Buna da örnek olarak :
ch_mesaj : 'kimden'-'kime'-ch_chat mesajı
ch_pingcevap : 'benburdayim'-'ahmet'-'34.34.34.34'
yani:
ahme mehmete napıyorsun die mesaj attıgını varsayalım.ch_mesajı kullanalım.
ahmet-mehmet-'ch_napıyosun' servar bu mesajı alır isler. hımm.ahmet mehmete chat mesajı atıyor. servar da mesajı ahmete gonderir.
mehmet-ahmet-'ch_iyiyim' bu da servara gider ve bu mesajı ahmete yönlendirir.
Bu cok basit bir ornek..
kısacası kendi protokolunu - cumleciklerini hazırlacaksın.
Kolay gelsin.ayrıca forumda bir cok kez bu islendi.
hg=herkes gidici
Burhan BARAKLI
Burhan BARAKLI
tekrar teşekkürler
fakat o anda bağlı olanlara writeln ile birşey göndermeyide yapamıyorum onu yapsam listeyide yaparım diye düşünüyorum
sadece
clientten servera serverdan cliente atılan mesajalra göre yönlendiriyorum bana o liste gerek programım için şart...
hala yapamadım..
fakat o anda bağlı olanlara writeln ile birşey göndermeyide yapamıyorum onu yapsam listeyide yaparım diye düşünüyorum
sadece
clientten servera serverdan cliente atılan mesajalra göre yönlendiriyorum bana o liste gerek programım için şart...
hala yapamadım..
begin
halt;
end;
begin
halt;
end;
yokmu listeleme yöntemi?
begin