Kullanıcı arabirimini tamamlamak için bir DataSource bileşenini data module koyun ve dataset özelliğini IBDataset1 olarak ayarlayın. Daha sonra bir DBGrid koyup, DataSource özelliğini DataSource1 olarak ayarlayın.
bölümüne kadar geldim.Ama burada takıldım.Çünkü datamodule dbgrid koyamıyorum.datamodul aktif haldeyken datakontrol sayfası kayboluyor.Form1 e tıklayınca oraya dbgrid koyuyorum ama bu defa datasource1 i görmüyor.
delphi 7 kullanıyorum.
Nerede yanlış yapıyorum acaba
datamodule DBGrid koyamazsınız. Forma koyun. File menüsünden Use Unit komutunu verip, datamodülün unitini seçin. Artık DataSource'a tıkladığında Datamodüldeki datasource'lar da listelenir.
DataModule gorsel bilesenler koyamazsınız
form uzerine koyup formun uses listesine de (kısaca delphi menusunden File/Use Unit) Datamodulu eklerseniz
koydugunuz bilesenin Datasource una datamoduldeki dataseti baglarsınız
biraz kafiyeli oldu data mata falan:)
cümleten teşekkürler.
dediğiniz yoldan oldu.
sormadan önce dbgrid ve datamodul kelimelerini aratmıştım ama aynı sorun veya cevaba rastlamamıştım.İnanın foruma soru sormadan önce aratıyorum.zaten forumun neredeyse tamamını okudum.firebird ile db oluşturdum, primary key dışındaki problemlerimin cevabını buldum.Sorunum da viewtopic.php?t=1789&highlight=primary sayfasında husonetin sorunuyla aynı domain de kullandım ama yine olmadı bende boşverdim.(db oluştururken primary key seçiyorum halbuki)
evet ben yazının kalan yerinden devam edeyim.
Sorunum da
http://www.delphiturkiye.com/forum/viewtopic.php?t=1789&highlight=primary sayfasında husonetin sorunuyla aynı domain de kullandım ama yine olmadı bende boşverdim.
IBExpert Kullanıyorsan PrimaryKey secmede problem veriyor ama tablolarını runtime Kod ile oluşturuyorsan bu problem olmuyor. Çok önemli bir şey değil Projede problem çıkartmıyor.
Ben ilk sorunun sorulduğunu hatırlıyor gibiyim yanlış hatırlamışta
olabilirim. Belki başka bir yerde okumuştum.