Forumda aradım ve pekçok sonuca ulaştım fakat qreport örnekleri olduğu için işin içinden çıkamadım.
Benim bir tablom var ve bu tabloya isimler, rapor numaraları ve tarihler giriyorum. yapmak istediğim yazdırma anında isimlere göre gruplama yapmak. Bir ad soyaddan çeşitli tarihlerde birden fazla giriş yapılabiliyor. Şöyle açıklayayım bir adamın birden fazla olaydan tespiti olabiliyor ve bu kayıtlar tek bir tabloda tutuluyor. Master/Detail ilişki yok anlıyacağınız. CxGrid üzerinde gruplama yapabiliyorum ama cxgridi grupladığı şekilde yazdıramadığım için fastReportun gruplama özelliğini kullanmak istedim ve başaramadım
Bu konuda ayrıntılı şekilde yardımcı olursanız sevinirim. Kolay gelsin.
Mehmet Ali
2009 100 0
2009 110 0
Hasan Kel
2009 250 0
2009 255 0 gibi
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.
White Rose yazdı:Rapor dosyanıza group bandı ekleyin ve hangi alana göre gruplama yapacaksanız onu tanımlayın
bu alanın indexli olması önemlidir.
ilave olarak @White Rose bahsetmiş ama belki yanlış anlaşılabilir, gruplanacak alan indexli olmalıdır derken, ilgili dataset içinde sıralı olarak çağrılmış olması gerekir örn : select *from hesaphareketleri ORDER BY hesapadi gibi..
cevaplar için teşekkür ederim. sıralı durumunu bakmadım ama rapor sayfasına groupheader ekliyorum ve adsoyadı seçiyorum. altına masterband koyuyorum buradada diğer görünecek alanlarımı koyuyorum. çalıştırdığımda normal düz liste verdiğini görüyorum. order by durumunu kontrol edeceğim ve denemelere, öğrenmeye devam edeceğim.
teşekkürler kolay gelsin
gruplamada benimde başıma geldi. orderby aolmazsa hiç alakasız bir ton grup üretiyor. çünkü malum x değer her değiştiğinde grup üret şeklinde çalışıyor
evet üstatlarım order by ile çözüldü. teşekkür ve saygı ile
kolay gelsin
White Rose yazdı:Rapor dosyanıza group bandı ekleyin ve hangi alana göre gruplama yapacaksanız onu tanımlayın
bu alanın indexli olması önemlidir.
ilave olarak @White Rose bahsetmiş ama belki yanlış anlaşılabilir, gruplanacak alan indexli olmalıdır derken, ilgili dataset içinde sıralı olarak çağrılmış olması gerekir örn : select *from hesaphareketleri ORDER BY hesapadi gibi..
Bende bunu kasdetmiştim ama, açıklama yapmanız daha iyi olmuş, teşekkürler.