arkadaşlar bende zeydin palanın 34 konuda delphi 7 kiabı var onda anlatılanlara göre bir active form oluşturdum herşeyi yaptım fakat ne ie nede firefox ile açamadım.
kullandığım işletim sistemi windows 7 .
IE 8 açınca sordu activex felan ok dedim yükledi yine açmadı Delphi 7 ActiveX Test Page
You should see your Delphi 7 forms or controls embedded in the form below.
yazıyor altta boş bir kutucuk var.Firefox hiç açmadı sadece yazı geldi kutucukta gelmedi firefoxta.
acaba kullnadıgım işletim sisteminden mi böyle yapmıştır yoksa ben mi yanlış bişey yaptım. Web Deploy Option su falan ayarladım klasöre
sonra Web Deploy a bastım html. ile ocx. oluşturdu ama..
rica etsem birisi bana içerisinde boş bir kaç edit ve buton olan bir activex sayfa ile proje dosyası hazırlayıp yollar mı ?
bi kaç şey daha sormak istiyorum ek olarak
bu activex formlarda normal delphi 7 de kullandığım herşeyi aynı şekilde kullanablirmiyim ?
ayrı kodları - bileşenleri - nesleleri yok değil mi ?
birde her hostta çalışıyor mu benim linux hostum var yapacağım çalışmayı internet üzerinden oraya atsam açarmı ? açmazsa acaba chmod ayarları ile mi oynamam gerekiyor şimdiden sorayım da ben eğer tüm yazdıklarımı okuyup cevap yazarsanız şimdiden çok çoook teşekkür ediyorum size hayırlı bayramlar herkeze.
ayrıca ek olarak dsl89-266-72811.ttnet.net.tr gibi ip numaralarını delphide veya bir siteden nasıl bulurum
IE8 değil de daha eski bir IE'de dene bir de. Activex teknolojisi eski ve güvenlik problemleri olan bir teknoloji artık bundan sonra sağlıklı çalışmayabilir. Ayrıca sorduğun soruya alacaklı gibi cevap beklemen forum paylaşım mantığına biraz yabancı kaldığını gösteriyor. Biraz sakin olmanı ve sabırlı olmanı öneririm. Hem paylaşım ortamlarından illaki cevap gelecek diye de bir kural yoktur, cevap gelirse gelir gelmezse başka bir çıkış noktası aramalısın.
Şaban Şahin AKMAN
_________________ Derin olan kuyu değil kısa olan iptir. - .