quickreport yazıcı değiştirme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
quickreport yazıcı değiştirme
arkadaşlar ilk önce selamlar, benim sorunum şu. ben quick reportta iki tane rapor hazırladım biri kargo fişi biride fatura benim yapmak istediğim faturayı başka yazıcıya kargo fişini başka yazıcıya göndermek istiyorum. quick reportta bunu kodla nasıl yaparım. kullanıcı değiştirmek için uğraşmayacak. şimdiden teşekkür ederim.
Re: quickreport yazıcı değiştirme
Kod: Tümünü seç
QuickRep1.PrinterSettings.PrinterIndex := 1;
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..

paylaşımınız için sağolun ama bne printerindexe atanacak değeri yazıcı isminden nası bulabirim. çünkü kullanıcı bir kere ayar yapıyo ve o ayarda sadece yazıcı ismini kayıt ettiriyorum başka bir bilgi kayıt ettrimem gerekir mi? yoksa yazıcı ismiyle olur mu? bilmem anlatabildim mi?
saygılarımla
saygılarımla
QuickRep1.PrinterSettings.PrinterIndex:=QuickRep1.PrinterSettings.indexof('Priter adı')
indexof komutunu kabul etmiyor arkadaşlar. pardon bu arada bi süre için bakma şansım olmadı.Battosai yazdı:gibi bir yapısı olması lazım bir deneme yapın istersseniz...Kod: Tümünü seç
QuickRep1.PrinterSettings.PrinterIndex:=QuickRep1.PrinterSettings.indexof('Priter adı')
Uses'a Printers ekle. Sonra da dilediğin bir yerde ShowMessage( Printer.Printers.Text ); de tüm tanımlı yazıcıları göreceksin. Yani Printer.Printers içerisinde yazıcılar listesi mevcuttur. PrinterIndex'i -1 olduğu zaman varsayılan yazıcı seçili demek olduğundan yola çıkarak buradan dilediğin sıradakini kullanıcıya seçtirirsen o index nosunu QuickReport'un PrinterIndex'ine atayarak ilgili yazıcıya çıktı almayı deneyebilirsin.
Bunu QuickReport'un BeforePrint olayında yapabilirsin.
Bunu QuickReport'un BeforePrint olayında yapabilirsin.
procedure TForm1.QuickRep1BeforePrint(Sender: TCustomQuickRep;
var PrintReport: Boolean);
begin
with QuickRep1.PrinterSettings do
PrinterIndex := 1; // veya hangi yazıcı ise...
end;
arkadaşlar, ben delphi kodlasından kendim 1 veya 0 değerini atadığm zaman access volition hatası veriyor. anlamadım lütfen yardım edin.