Delphi ile BS-200 Medikal Cihazı Programlama (HL7-MLLP)

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
eyalin
Üye

Delphi ile BS-200 Medikal Cihazı Programlama (HL7-MLLP)

Mesaj gönderen eyalin »

Merhabalar kolay gelsin. Daha önce delphi ile HL7 (Health Level 7) iletişimi için MLLP kullanan arkadaşlar var mı acaba? Sorun şu ki Mindray BS-200 Medikal cihazı ile ethernet üzerinden iletişim kurmaya çalışıyorum ama nafile. Cihaz normal socket iletişiminde hiç bir şekilde yanıt vermiyor (Indy9 ve 10 versiyonları dahil winsocket ve benzeri bir çok bileşenle denememe rağmen) . Kitapçığında cihazın MLLP (Minimal Lower Layer Protocol) protokolü ile iletişim kurduğu yazmakta. HL7 sanıyorum dünya üstünde sağlık sektöründeki uygulamalar için dünya çapında geliştirilen yeni iletişim standartlarını kapsamakta ve kendine has bir paket ve iletişim yapısı bulunmakta. Bu kapsamda daha önce uygulama geliştiren arkadaşlar varsa acaba hangi metodlarla veya hangi bileşenle nasıl bir yol izlediler ,küçükte olsa fikir anlamında yardımcı olabilirlerse çok sevinirim. İnanın çıldırmaya az kaldı. Konuyu da bira karışık anlatmış olabilirim günlerdir uğraşıyorum onun kafa karışıklığı olsa gerek. Herkese iyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Re: Delphi ile BS-200 Medikal Cihazı Programlama (HL7-MLLP)

Mesaj gönderen mrmarman »

http://www.interfaceware.com/manual/llp.html linkinde protokol hakkında bilgi vermiş. ( LLP )
Resim
Resim ....Resim
eyalin
Üye

Re: Delphi ile BS-200 Medikal Cihazı Programlama (HL7-MLLP)

Mesaj gönderen eyalin »

Hocam Teşekkürler daha önce bende bulmuştum. Bakalım umarım sorunu çözerim ve burda paylaşırım.Tekrar teşekkürler.