Webbrowser PHP
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Webbrowser PHP
selamlar arkadaşlar, elimde bir php sayfası var bu sayfaya webbrowser ile bilgi girişinde bulunuyorum bazı bileşenler bileşen ismine sahip onlara webbrowser üzerinden giriş yapabiliyorum ama esas tıklamam gereken butonların (veya buton değil resim vs. de olabilir) isimleri yok sanırım bir script benzeri olaya sahipler bu script i nasıl harekete geçiririm java script çalıştırmak için uygulanan kodları uyguladığımda bulunamadı hatası verdi başka bir yolu varmıdır?
UWESIS CORPORATION
Re: Webbrowser PHP
her ne kadar script olsada sayfa GET yada POST komutunu kullanarak veri gönderiyordur. Bu nedenle direk olarak sayfanın POST yada GET yaptığı adresi öğrenip indyHTTP ile direk POST yada GET yaparak daha hızlı bir veri girişi yapabilirsiniz.
Kod: Tümünü seç
var
GidenData, GelenString: TStringList;
GelenData: TStringStream;
text: string;
begin
GidenData := TStringList.Create;
GelenData := TStringStream.Create('');
GidenData.Values['name'] := 'testtest';
GidenData.Values['homepage'] := 'http://abc.com';
GidenData.Values['comment'] := '2Teswwtin testi2';
GidenData.Values['security'] := '';
GidenData.Values['passwd'] := '1111231543';
text := IdHttp1.Get('http://sayfaadresi.com/form.php'); //eğer session gibi birşey açıyorsa önce sayfayı get ile çağırmak gerekebilir.
IdHttp1.Post('http://sayfaadresi.com/ekle.php' , GidenData);
end;
hocam teşekkür ederim ancak bu işlemi webbrowser ile yapmam şart bu bilgiler parasal içerige sahip yani eft gibi felan işlemler yapmakta, kullanıcı programdan miktarı yazıyor gönder diyince eft vs. işlem yapılıyor ama kontrol etmesi gerektiğinde webbrowseri açıp görmesi gerekiyor kontrol için webbrowser seçtim.Login işlemlerinde sorun yok ama birkaç işlem butonu var kaynak koduna baktığımda altında isim göremedim bu yüzden takıldım kaldım.
UWESIS CORPORATION
işin kötüsü bu kısmını bugün teslim etmem gerek napacam bilemedim şimdi
UWESIS CORPORATION
Bununla ilgili yazılar görmüştüm, yapılabilisi bir şey. Düğme yada resim her neyse üzerinde bir kod olamalı. Resimlerde düğme olacak kullanılabilir. Sayfanın kaynak kodlarını bakarak onclick olayı varmı nesnede bir bakın.
evet onclick olayı var ama çalıştırmaya kalktığımda hata veriyor (nesne bulunamadı veya nesne bekleniyor hatası vs.)
UWESIS CORPORATION
arkadaşlar kimseler daha önce yapmadımı böyle şeyler javascript çalıştırma adına bulduğum kodları denedim ama hatalar veriyor başka bir yolu yok mu bu olayın?
UWESIS CORPORATION
nesne isimlerini yanlış yazmışsınız, bu hata ona delalet ediyor.
Hata:Tanımsız ?
Kodlar (daha öncedende denemiştim sonuç aynıydı şimdi denedim yine aynı)
Kodlar (daha öncedende denemiştim sonuç aynıydı şimdi denedim yine aynı)
procedure CallFoo(S:String;I:Integer);
{ Calls JavaScript foo() function }
var
Doc: IHTMLDocument2; // current HTML document
HTMLWindow: IHTMLWindow2; // parent window of current HTML document
JSFn: string; // stores JavaScipt function call
begin
// Get reference to current document
Doc :=WebBrowser1.Document as IHTMLDocument2;
if not Assigned(Doc) then
Exit;
// Get parent window of current document
HTMLWindow := Doc.parentWindow;
if not Assigned(HTMLWindow) then
Exit;
// Run JavaScript
try
JSFn := Format('JAVA SCRIPT OLDUGUNU ZANNETTIGIM KOD Örneğin:RunSc', [S, I]); // build function call
HTMLWindow.execScript(JSFn, 'JavaScript'); // execute function
except
// handle exception in case JavaScript fails to run
end;
end;
Şu şekilde kullandım:
CallFoo(WebBrowser1.OleObject.document.body.innerhtml,1); //Bu Kısımda "S" ve "I" değişkenlerine hangi değerleri neye dayanarak vereceğimi çözemedim
UWESIS CORPORATION
Şu şekilde kullandım:
CallFoo(WebBrowser1.OleObject.document.body.innerhtml,1); //Bu Kısımda "S" ve "I" değişkenlerine hangi değerleri neye dayanarak vereceğimi çözemedim
UWESIS CORPORATION
"S" yerine javascript kodunu yazacaksın I integer tanımlanmış o da muhtemelen id değeridir. html nesnesine bir id değer atayarak deneyebilirsin. <buton id"=2"><buton> gibi...denemek lazım...
malesef olmuyor, kodlar: PHP nin içindeki onclick olayı:
onclick="operator('RUNSC',this);">
JSFn := Format(????? Buraya yerleşecek bilgi ne?, [S, I]);
CallFoo('Buraya yerleşecek bilgi ne',0); bu bir HTML değil PHP Dosyası bileşenlerde herhangi bir id yok..
Saçma sapan birsürü bilgi yerleştirdim hiçbirisi çalışmadı.Buralara ne yerleşeceği veya bu kodun yada herhangi başka bir kodun benim problemime nasıl çare olacağını bilen yokmu arkadaşlar?
onclick="operator('RUNSC',this);">
procedure CallFoo(S:String;I:Integer);
{ Calls JavaScript foo() function }
var
Doc: IHTMLDocument2; // current HTML document
HTMLWindow: IHTMLWindow2; // parent window of current HTML document
JSFn: string; // stores JavaScipt function call
begin
// Get reference to current document
Doc :=WebBrowser1.Document as IHTMLDocument2;
if not Assigned(Doc) then
Exit;
// Get parent window of current document
HTMLWindow := Doc.parentWindow;
if not Assigned(HTMLWindow) then
Exit;
// Run JavaScript
try
JSFn := Format(????? Buraya yerleşecek bilgi ne?, [S, I]); // build function call
HTMLWindow.execScript(JSFn, 'JavaScript'); // execute function
except
// handle exception in case JavaScript fails to run
end;
end;
CallFoo('Buraya yerleşecek bilgi ne',0); bu bir HTML değil PHP Dosyası bileşenlerde herhangi bir id yok..
Saçma sapan birsürü bilgi yerleştirdim hiçbirisi çalışmadı.Buralara ne yerleşeceği veya bu kodun yada herhangi başka bir kodun benim problemime nasıl çare olacağını bilen yokmu arkadaşlar?
UWESIS CORPORATION
kimse daha önce script vb çalıştırmadı mı yada böyle bir olay yapan yok mu??
UWESIS CORPORATION
çağırdığı fonskiyon neler yapıyor baktınız? belki oradan daha kolay çözersiniz.
fonksiyon şu şekilde fonksiyon üzerinde iken firefox da seçimin kaynak kodunu göster dediğimde şu şekilde görüyorum:
geçenlerde @mrarman ın yazdığı bi kodu buldum denedim yukardaki örnek üzerinden devam edersem AC tanımsız diyor o kodda aşağıda:
yanlış nerde bi anlasam
operator('AC',this); //aç yazdığım kısım bi kaç değişik içeriğe sahip AC1 AC2 vs.
(WebBrowser1.Document as IHTMLDocument2).parentWindow.execScript( 'operator2(AC),this;', 'JavaScript');
UWESIS CORPORATION