table refresh
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: table refresh
Mesaj konusunu biraz açabilirmisiniz. Mesaj nasıl gelecek acaba. Triger konusu basit ama msj...
Benim anladığım;
X kullanıcı bir tahsilat girdi diyelim
diğer kullanıcılara mesajda;
"X kullanıcı tarafından Y firmasından 1000 TL nakit tahsilat yapıldı."
gibi bir mesaj gönderilecek.
X kullanıcı bir tahsilat girdi diyelim
diğer kullanıcılara mesajda;
"X kullanıcı tarafından Y firmasından 1000 TL nakit tahsilat yapıldı."
gibi bir mesaj gönderilecek.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..

Gibi de diyebiliriz. Yada x tablosunda değişiklik yapıldı diye mesaj gelir ve ilgili tablo refresh yapılır. Ama bu mesaj nasıl gelecek...?
-
- Üye
arkadaşlar evet cevaplarınız için teşekkürler fakat haala ne bir cevap çıkmış değil bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse ve hatta koyabilirse bir örnek koyması güzel olacaktır. ve uyarı sadece 2 bilgisayarla sınırlı olmayabilir 30 tane bilgisayarda olabilir 30 bilgisayarada aynı anda mesaj gidecek
erdogan_ozkaya yazdı:arkadaşlar;
bir veritabanını kullanan 2 ayrı program var kayıt eklendiğinde diğer programda nasıl hemen görünür ?
timer e adotable.refresh koyup yapıyorum fakat bağlantı koptuğunda uzunca rahatsız eedici bir hata veriyor
ne yazık kiaslangeri yazdı: Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Duyduğum Şeylerin Söylediklerin Olduğuna Eminim Ama
Anladığım Şeylerin Anlatmak İstediklerin Olduğuna Emin Değilim

bak sen söylemeden ben cevap vermişim bileerdogan_ozkaya yazdı:arkadaşlar evet cevaplarınız için teşekkürler fakat haala ne bir cevap çıkmış değil bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse ve hatta koyabilirse bir örnek koyması güzel olacaktır. ve uyarı sadece 2 bilgisayarla sınırlı olmayabilir 30 tane bilgisayarda olabilir 30 bilgisayarada aynı anda mesaj gidecek

bence

sq tarafından doğrudan yapılabilir mi bilmiyorum. bi arkadaş trigger demiş ama bilgisayarlardan birinde kayıt yapılınca triggerla diğer bilgisayardaki görüntü nasıl güncellencek yada kullanıcı nasıl uyarılacak ki

bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...
forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...
yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...
yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Kullandığınız veritabanını belirtmemişsiniz ama (veya ben göremedim.) yazdıklarım en azından bir fikir verecektir. (şimdi baktım ama ADOda Eventları işleyebilcek bir bileşen göremedim.
Anlattıklarım bu haliyle pek işinizi görmeyecektir. )
benim uygulamam Firebird üzerinde çalışıyor. Uygulamam c++ builderle yazıldı ve özel veritabanı erişim bişleşenlerinden (fibplus) kullanıyorum.
aşağıdaki kod firebird'e havale tablosuna yeni bir kayıt eklendiği zaman YH şeklinde bir sinyali tüm client makinalara geçmesini sağlıyor.
CREATE OR ALTER TRIGGER HAVALE_YENI FOR HAVALE
ACTIVE AFTER INSERT POSITION 0
AS
begin
post_event 'YH';
end
daha sonra programınızda Event'ları işleyen bileşeninize
if EventName='YH' then Havale_Kontrol(); gibi bir satırla istediğiniz işlemi yaptırmanızı sağlayabilirsiniz.

benim uygulamam Firebird üzerinde çalışıyor. Uygulamam c++ builderle yazıldı ve özel veritabanı erişim bişleşenlerinden (fibplus) kullanıyorum.
aşağıdaki kod firebird'e havale tablosuna yeni bir kayıt eklendiği zaman YH şeklinde bir sinyali tüm client makinalara geçmesini sağlıyor.
CREATE OR ALTER TRIGGER HAVALE_YENI FOR HAVALE
ACTIVE AFTER INSERT POSITION 0
AS
begin
post_event 'YH';
end
daha sonra programınızda Event'ları işleyen bileşeninize
if EventName='YH' then Havale_Kontrol(); gibi bir satırla istediğiniz işlemi yaptırmanızı sağlayabilirsiniz.
Ne tür bir veritabanı sunucusu kullanıyorsunuz? Eğer Firebird kullanıyorsanız bu işlem için Firebird ün Event özelliğini kullanabilirsiniz. Biraz daha ek bilgiyi http://www.delphidunyasi.net/archives.p ... %9Feni/761 adresinden alabilirsiniz.
Diğer sunucularda da benzer özellikler var mıdır bilmiyorum.
Diğer sunucularda da benzer özellikler var mıdır bilmiyorum.
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri
Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri
Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
MS SQL server için konuşuluyor. FB de bu işlem yapılabiliyor. Çok yerde yazılmış. Ama MS SQL için bi kaynak yok.