değerli arkadaşlar;
cxgrid de aşağıdaki gibi bir işlem yapıyorum. FooterSummaryValues[1] ile FooterSummaryValues[2] nin kind özellikleri skSum olduğu için parabirimi görünümündeler. FooterSummaryValues[3]' ün kind özelliğini sknone yaptığım için işlem sonunda FooterSummaryValues[3] de parabirimi görünümünü elde edemiyorum. FooterSummaryValues[3]'ün kind özelliğini sksum yapınca parabirimi görüntüsü elde ediyorum ama oda ilk işlemde sütunu topluyor. footer3 te parabirimi görüntüsü nasıl elde edebilirim.
cxGrid2DBTableView1.DataController.Summary.FooterSummaryValues[3] := cxGrid2DBTableView1.DataController.Summary.FooterSummaryValues[1]-
cxGrid2DBTableView1.DataController.Summary.FooterSummaryValues[2];
kolay gelsin;
CxGrid footer da para birimi görüntüsü
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
CxGrid footer da para birimi görüntüsü
İsteyen, yapabildiğinden daha fazlasını yapar.
Re: CxGrid footer da para birimi görüntüsü
FooterFormat tı sanırım orayı ,0.00 TL bu şekilde yaparsan olur diye düşünüyorum ..
-
- Üye
dediğiniz işlemleri yaptım. orayla olmuyor.
Kod: Tümünü seç
var
r : real;
begin
r := cxGrid2DBTableView1.DataController.Summary.FooterSummaryValues[1] - cxGrid2DBTableView1.DataController.Summary.FooterSummaryValues[2];
cxGrid2DBTableView1.DataController.Summary.FooterSummarytext[3] := Floattostr(r)+ ' TL';
end;
amatör küme programcı 

-
- Üye
söylediğiniz şekilde biraz oluyor. mesala kuruş hanesi sıfırsa görüntülemiyor. ikiden fazlaysa görüntülüyor. kuruş hanesi pek kontrol altında değil, birde ben bu işlemi detail tablo için kullanıyorum master tablodaki kayda tıklayınca işlemi yaptırıyorum. master kaydın hareketleri yoksa "....(null) into type (double)" gibi bir hata veriyor.
default değer olarak hiç bir şey yazmadığı için hesaplamada hata veriyor sanırım ..
orda bir kontrol yaptırmanız lazım ..
aşağıdaki gibi bir koşulun işini görebilceğini düşünüyorum ..
orda bir kontrol yaptırmanız lazım ..
aşağıdaki gibi bir koşulun işini görebilceğini düşünüyorum ..
Kod: Tümünü seç
if cxGrid1DBTableView1.DataController.Summary.FooterSummaryTexts[0] <> '' then
begin
// kodların ...
end;
amatör küme programcı 

-
- Üye
neredeyse vazgeçecektim. çok sağolasın teşekkür ederim.
kontrol yaptırınca bir de kindi Sum yapınca sorun kalmadı. Allah Kolaylık versin.
kontrol yaptırınca bir de kindi Sum yapınca sorun kalmadı. Allah Kolaylık versin.