Uzaktan erişim.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
savasgti
Üye

Uzaktan erişim.

Mesaj gönderen savasgti »

S.a. arkadaşlar kısmetse 8 gün sonra askerim babam oto alım satımı yapıyor ben yokken aldığı sattığı arabaları bilgisayara girmesini istiyorum bunun için bi program yazacağım fakat sorum şu ben askerde iken babamın girdiği bilgileri kendi yazdığım program aracılığı ile internet olan bir bilgisayardan görmek istiyorum bunun için veritabanın internet üzerinde olması gerekiyor galiba eğer doğru ise düşüncem bunu nasıl yaparım veya başka bi yolu varmı? Şimdiden çok teşekkür ederim herkese.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: Uzaktan erişim.

Mesaj gönderen mkysoft »

tek tutacağınız kayıt alım ve satım ise, maillede gönderebilir, uğraşmaya gerek yok. Düzenli olsun isterseniz, google docs kısmında excelde var.
savasgti
Üye

mkysoft ilginizden öte çok teşekkür ederim ama benim aradığım bu değil. Firebird veya mysql vt kullanarak yapmak istiyorum.
Kullanıcı avatarı
Lost Soul
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Lost Soul »

ya da işyerinin ip'sini statik yapıp askerden programınız vasıtasıyla erişebilirsiniz.
tek yapmanız gereken databasename kısmına c:\klasör\dosya.fdb yerine xxx.xxx.xxx.xxx:c:\klasör\dosya.fdb yazmak (xxx.... ip adresi) başka birşeye gereke yok.
forumda internetten bağlantı için bilgi bulabilirsiniz.
savasgti
Üye

Lost Soul üstadım yanlış anlamayın fakat bunu biliyorum ilginiz içinde teşekkür ederim. Bundan başka bi yöntem varmı peki bu kullanmak istememin tek sebebi babam bu işi ayak üstü yapıyor ve makinanın açık olması gerekiyor bu sistemde ben direkt erişim istiyorum mümkünse.
emin_as
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen emin_as »

Internet üzerinden görebilirsin, kullandıgın veritabanına göre gerekli port ayarlarını yapmalısın. Babanın kullandıgı internet hattina sabit ip alınmalı veya baglanmadan önce telefon edip, modemin ipsini ögrenmelisin.

Eğer 24 saat baglanabileyim, babamın kullandıgı bilgisayardan bagımsız olsun dersen, o zaman webtabanlı bir program yazacak veya hazir olanların birini kullanacaksın.

Ücretsiz açık kaynak kodlu e-ticaret programı: (php ve mysql gerektiriyor)
http://www.opencart.com/
Demo sitesi
http://demo.opencart.com/

İnceleyin, eger sen ve baban kullanma konusunda sıkıntı yaşamazsanız, en garantili çözüm bu olur.
savasgti
Üye

peki abiler şu şekil olmaz mı ben www.savasdemirelli.com adlı alan adını aldım burada mysql vt var bu veritabanına ben veriyi yazsam olurmu. olursa bu veritabanına nasıl bağlanabilirim.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

dışardan vt ye erişmeye izin vermiyor baz hosting firmaları, firmanızla görüşün. madem mysql var, web tabalı birşey yazın, daha kolay olur.
savasgti
Üye

web tabanlı bişi daha önce hiç yazmadığım için delphi ile çözebilirmiyim in yollarını arıyorum abim.