Merhaba arkadaşlar DLL'ile yüzlerce bilgi var ama bir kısımda ben zorluk çekiyorum..
Bir müşterim benden kendi şahsi eğlencesi için birşey istedi ve ben bunu beceremiyorum çünkü olayı anlayamadım :s
İstenilen şey mIRC üzerinden dll çalıştırma fonksiyonu. Günlerce araştırdım örnek dll açık kaynaklı kodlarınıda inceledim. Normal bir programda dll'yi çalıştırmayı başarıyorum ama bu mirc denilen merette bunu başaramadım.
mIRC DLL'le içeriğini şu şekilde çekiyor.
Mirc komutu olarak : /dll [DLL DOSYA YOLU] PARAMETRE
Ben bunu ilk etapta olayı kavrayabilmek için ShowMessage üzerinde denedim denemeyede devam ediyorum ama olmuyor..
Örneğin DLL'yi bitirdikten sonra /dll C:\mIRC\Test.DLL Merhaba Hoş Geldin !
Merhaba Hoş Geldin ! kısmını ShowMessage Olarak vermesi gerekirken hata veriyor. Gönderme diyorum ve komple olay kapanıyor.
Ne yapabilirim nasıl yapabilirim bir yardımcı bilgi verebilirmisiniz bana.
DLL'yardım !
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
DLL'yardım !
·•· Bilgi Güçtür ! Bu Gücü Hisset ! ·•·
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Re: DLL'yardım !
Dll içinde bir ton fonksiyon olabilir. Bu fonksiyonlardan "hangisi nasıl kullanılır?" kısmına da çalışman gerekiyor sanırım.
Şaban Şahin AKMAN
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Re: DLL'yardım !
Mesela Windows.pas dosyasındaki tanımlardan örnek verilebilir. MessageBox fonksiyon tanımı buradadır ve user32.dll içinden getirilen tanıma sahiptir. MessageBeep fonsiyonu da aynı user32.dll kütüphane dosyası içindedir. Bu user32.dll dosyasında kullanıma sunulan bunlar gibi bir çok fonksiyon bulunmaktadır. Hal böyle olunca bir dll dosyasından hangi fonksiyonun nasıl çalıştırılacağına dair tanımlar da önem kazanmaktadır.
Şaban Şahin AKMAN