Merhaba Arkadaşlar,
Bazı programlarda, programı çalıştırdığınız zaman uzakdaki bir bilgisayara uzakmasaüstü gibi (emin olmadığım için gibi diyorum) bağlanıp onun üzerindeki programı çalıştırıyor ve siz uzakdaki bilgisayarın (server) üzerindeki yazılımı ve veritabanını kullanıyorsunuz. Araştırmalarımda ve örnek çalışma incelemelerimde bu tip programlara baya rastladım. Şuanda benim buna benzer bir çalışma yapmam gerekli. Aramızdan buna ne gerek var sunucuda sadece veritabanı dursada ona bağlansak bir arayüz ile diyenler yada değişik türde öneriler olacaktır. Bende her zaman şuan size bahsettiğim yöntemlerin dışında çalıştım fakat bu sefer yazılımı isteyenler illa ki bu şekilde istiyorlar.
Soracağım ise şu : bu tip yazılımlarda mantık nedir? hangi araçlar kullanılır?( Yani bunun kısa yada standart bir yöntemi varmı?) Bu türde çalışan programların artıları ve eksileri ne olabilir?
İnşallah derdimi anlatabilmişimdir.
Saygılarımla.
Ağ programlama ve Remote Desktop
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Ağ programlama ve Remote Desktop
artıları:
*programı güncellemek kolaydır
*programınız verilere daha hızlı ulaşır
*bağlantı sorunları olsa bile kullanıcının ekranı açık kalacağından, tekrar bağlandığında işlerine devam edebilir
eksileri:
*tüm yük servera kalır
*bağlantı hızına bağlı olarak kullanıcılar donma yaşabilir, uyuz olurlar
Programınızı normal yazarsınız hiç bir sorun yok. her biri ayrı bir windowsda çalışırmış gibi olacaktır. Dikkat etmeniz gereken program klasörüne temp dosyalar oluşturuyorsanız bunları kullanıcı adına ait windows tarafından atanan temp klasörlerinde oluşturmalısınız. Her kullanıcı aynı exeyi çalıştıracaktır, ancak exeyi çalıştıran kullanıcılar farklıdır.
*programı güncellemek kolaydır
*programınız verilere daha hızlı ulaşır
*bağlantı sorunları olsa bile kullanıcının ekranı açık kalacağından, tekrar bağlandığında işlerine devam edebilir
eksileri:
*tüm yük servera kalır
*bağlantı hızına bağlı olarak kullanıcılar donma yaşabilir, uyuz olurlar
Programınızı normal yazarsınız hiç bir sorun yok. her biri ayrı bir windowsda çalışırmış gibi olacaktır. Dikkat etmeniz gereken program klasörüne temp dosyalar oluşturuyorsanız bunları kullanıcı adına ait windows tarafından atanan temp klasörlerinde oluşturmalısınız. Her kullanıcı aynı exeyi çalıştıracaktır, ancak exeyi çalıştıran kullanıcılar farklıdır.
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
Deneme amaçlı bir makineme Windows Server 2003 kurdum. Delphide yapmış olduğum programları bu makinemde çalıştırmayı denediğimde C Run-Time Error R6034 hatasını alıyorum. Sebebini araştırıyorum ama şu ana kadar bir sonuca ulaşamadım. Bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.
Tekrar Tş ederim İlginiz için iyi çalışmalar.
Deneme amaçlı bir makineme Windows Server 2003 kurdum. Delphide yapmış olduğum programları bu makinemde çalıştırmayı denediğimde C Run-Time Error R6034 hatasını alıyorum. Sebebini araştırıyorum ama şu ana kadar bir sonuca ulaşamadım. Bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.
Tekrar Tş ederim İlginiz için iyi çalışmalar.
Kullandığınız companenteler 2003 server uyumlu olmayabilir. basit şeylerle deneme yapın.
merhaba
dediğiniz gibi yeni proje oluşturup kullandığım compnentleri denemekteydim ve sorunun firebirde oluşturduğum veritabanına bağladığım interbase bağlantı nesnelerinin çıkardığını fark ettim. Sorunu çözmek için win server 2003 deki firebird sürümümü değiştirmem mi gerek yada interbase nesnelerinin 2003 de çalıması için dll kütüphaneleri var da onlarımı atmam gerek.
Win server 2003 deki firebird sürümü : 2.1.3
Alıdğım Hata :
Tşler iyi çalışmalar.
dediğiniz gibi yeni proje oluşturup kullandığım compnentleri denemekteydim ve sorunun firebirde oluşturduğum veritabanına bağladığım interbase bağlantı nesnelerinin çıkardığını fark ettim. Sorunu çözmek için win server 2003 deki firebird sürümümü değiştirmem mi gerek yada interbase nesnelerinin 2003 de çalıması için dll kütüphaneleri var da onlarımı atmam gerek.
Win server 2003 deki firebird sürümü : 2.1.3
Alıdğım Hata :
Kod: Tümünü seç
Runtime Error!
R6034
An application has made an attempt to load the C runtime library incorrectly.
Please contact the applaction's support team for more information.
win server 2003 makineme delphi kurdum delphi de açılışda yukarda yazdığım hatayı vererek açılıyor.
İnterbase paletinden bir nesne eklediğimde ise aşağıdaki hatayı veriyor.
İnternetten gds32.dll dosyasını indirip tekrar seystem32 içerisine attım ama sorun çözülmedi.
Ayrıca yapmış olduğum programın bulundu yere gds32.dll yi attığımda bu seferde hata vermiyor ama programıda açmıyor
İyi çalışmalar.
İnterbase paletinden bir nesne eklediğimde ise aşağıdaki hatayı veriyor.
Kod: Tümünü seç
interbase library gds32.dll not found in the path. Please install interbase tu use this functionality.
İnternetten gds32.dll dosyasını indirip tekrar seystem32 içerisine attım ama sorun çözülmedi.
Ayrıca yapmış olduğum programın bulundu yere gds32.dll yi attığımda bu seferde hata vermiyor ama programıda açmıyor

İyi çalışmalar.
merhaba
sorunu firebird sitesinden indirdiğim windows installer paketini kurarak çözdüm.
Tş ederim yardımın için. İyi çalışmalar.
sorunu firebird sitesinden indirdiğim windows installer paketini kurarak çözdüm.
Tş ederim yardımın için. İyi çalışmalar.