mrhaalar nasıl bir htayaptımanlamadım ama esiden delphide kodları yzarken örnek olarak Edit1. dediğimde noktadan sonra edit1 için diğer parametreler otomatik olrak ekrada gösteriyorve seçimde kolaylık kağlıyordu fakat şu anda hangi komut yazlırsa yazılsın nam den snra commandın diğer özelliklerini göstermiyor bunu tekrar nrede açma gereiyor bu arada delphi2010 kullanmaktayım.
şimdien teşekkür ederim...
delphi kodlarım noktadan sonra gelecek diziyi göstermiyor
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: delphi kodlarım noktadan sonra gelecek diziyi göstermiyor
editor ayarlarından yapılıyor ancak 2010 olmadığından bilemiyorum.
arkadaşlar bu konuda yardımınızı rica edeceğim çünkü bir türlü kod yazarken ilgili komutun sonuna . (nokta) işareti koyduğumda hiçbir komut için ilgili komutun seçilebilir parametlerinin neler olacağına dair bir menü ekranıma açılamıyor. Bu kod yazarken bayağı bir sıkıntı yaratmakta. Yardımcı olabilirseniz çok ama çok memnun olacağım.
unutmadan birşeyler daha eklemek istedim. rad studio 2010 u herhangi bir değişiklik yapmadan standard olarak xp professional bir makine üzerine kurdum ve yeni bir delphi form açtım orada bir butın ve bir edit box yerleştirdim. edit1. dedikten sonra herhangi bir parametre göstermedi ve ctrl+space dediğimde parametreleri gösterdi. bunun üzerine hp laptop 9730et üzerine içerisinde ise windows vista home premium yüklü buradaki delphi rad studşo 2010 u uninstalll edip sonrasında ise program files dan embarcadero klasörünüde silmek suretiyle kaldırdım ve tekrar kurdum. aynı zamanda forumda windows live messenger buna etki eder diye bir yazı vardı ve live messenger ide sistemden kaldırıp rad studio 2010 u tekrar kurdum fakat problem aynı ve aynı örneği yapıp edit1. dediğimde parametreler gelmedi ve ctrl+space dediğimde ise yine parametreler gelmedi bu konuda ne yapılabilir. şimdiden teşekkür ederim...
bu ayarları registryde tutuyor sanırım delphi. yardım dosyasından syntax help yada syntax complation olarak aratın. bence ayarlarıyla ilgili.
çalışan bir sistemden regidtryde ki değerleri vista nın registry sine import ettim. Bu arada vista yüklü makinede eski projemde aynı hataları vermeye devam ediyor ama bir fark oldu oda yeni bir delphi projesi yaratacak olursam orada ctrl+space tuşlarına bastığımda codelarla alakalı parametlerel gelmeye başladı ama eski projeyi açtığımda bunu malesef yapamamaya devam ediyor.