Hayırlı sabahlar ,
Delphi7 ye Run komutunu verdiğimde derlenmiyor, şu hatayı veriyor :
Fatal Error = Required package ‘ abSecurityBuilder70D ’ not found .
Delphiyi kaldırıp tekrar yükledim yine aynı hatayı veriyor. Acaba Win XP de mi birşeyler var ?
Yardımcı olursanız memnun olurum.
Saygılar.
Fatal Error ...
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Kıdemli Üye
Selamlar,
abSecurityBuilder70D.bpl dosyasını Delphi Bin directorysi yada Library path'de tanımlı ve Delphi'nin gördüğü herhangi bir yere kopyalarsanız sorun kalmayacaktır. Muhtemelen bu dosyayı bulamıyordur. Veya Library Path'inizde değişiklik oluşmuştur.
Kolay Gelsin.
abSecurityBuilder70D.bpl dosyasını Delphi Bin directorysi yada Library path'de tanımlı ve Delphi'nin gördüğü herhangi bir yere kopyalarsanız sorun kalmayacaktır. Muhtemelen bu dosyayı bulamıyordur. Veya Library Path'inizde değişiklik oluşmuştur.
Kolay Gelsin.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
-
- Kıdemli Üye
Cevabın için sağol Adnan kardeş,
Helpinden okudum , ve dediğin gibi orada da Library Path a ilgili dosyanın yolunu göster diyor. Fakat ben delphinin yüklü olduğu klasörde bu dosyayı bulamıyordum. Daha sonra dosyayı arattığımda , daha önce kurupta kaldırdığım bir bileşenin dosyası imiş. Yani delphinin kendi dosyası değil.
Olduğu yeri Library Path de gösterdim ve sorun çözüldü.
Fakaaat ben Delphi7 yi 2 kez kaldırıp yükledim , bundan sonra yabancı bileşenin daha ne işi olabilr
Anlamadım doğrusu
Saygılar,

Olduğu yeri Library Path de gösterdim ve sorun çözüldü.
Fakaaat ben Delphi7 yi 2 kez kaldırıp yükledim , bundan sonra yabancı bileşenin daha ne işi olabilr

Saygılar,
-
- Kıdemli Üye
-
- Kıdemli Üye
Delphici değilim. Ancak Builder de yapılan programların ayın dizinde *. bpr uzantılı bir proje dosyası olur. Örneğin : project1.bpr gibi. Projede kullanılan komponentlere ait bilgiler bu dosyada tutulur. Böylece Builder tarafından projeyi bir dahaki yüklemenizde bu dosyadan faydalanılır.
'proje dosyasında tanımlıdır.'
derken Delphi / Project klasöründen mi bahsediyorsun ? Eğer o ise , ben orada ona benzer birşey bulamadım.
' Onu editlemeniz durumu düzeltir ' sözünü biraz daha açıklayabilir misiniz ?
Ara sıra fazladan yüklediğiniz komponentleri kaldırsanızda bu dosyaya o arada (kullanıldıysa eğer) eklenir. Editleyip silmeden kurtulamazsınız. Aslında builder de options kısmında bu işin çaresi var ama Delphiyi bilmediğim için editleme yöntemini önerdim.
Eminim Delphi ninde *.dpr uzantılı bir proje dosyası vardır.
Hangi *.bpl dosyasını arıyorsa oradan silmeniz (kaç yerde geçiyorsa) probleminizi çözecektir.
... Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk...
Mustafa Kemal Atatürk...