Boolean konusunda yardım..

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
Gk_imptob
Üye
Mesajlar: 84
Kayıt: 01 Kas 2005 12:34

Boolean konusunda yardım..

Mesaj gönderen Gk_imptob »

Sevgili arkadaşlar aşşağıdaki linkten faydalanarak kullanıcı yetkilendirme işlemi yapmak istiyorum.
viewtopic.php?f=2&t=17260 NewMember üyeli arkadaşın tarifine göre Boolean alan kullanarak bu işlemi yapmak istiyorum. Takıldığım nokta Newmember arkadaşımızın dediği gibi FB'de bir tablo yarattım. Talblo adı : User Alanlar: PK, USER_NAME, SIFRE, STOK_MENU, CARI_MENU şeklinde alanlar yarattım. STOK_MENU alanın ana forma boolean gitmesi için değerini EVET yaptım.Login forma kullanıcı adı ve şifremi yazdıktan sonra Ana Menü formuna giriş yapıyorum.Fakat yapamadığım yer ise User tablosundaki STOK_MENÜ'nün evet değerini Ana Menü formuna boolean olarak atamıyorum.

AnaMenü Formunda kodlarım şöyle.Bir adet. Global Boolean yarattım dendiği gibi,
Stokgirisizin:Boolean=False

Birde AnaMenü formuna yetki procedure'ü yarattım,

Procedure TForm2.Yetki();
begin
if Stokgirisizin=true then
begin
Button1.Visible:=False;
end;
end;

Fakat yukarıda bahsettiğim gibi Login Menüden AnaMenüye True,False değeri gönderemiyorum.Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Teşekkürler.
En son Gk_imptob tarafından 31 Ara 2009 10:18 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Gk_imptob
Üye
Mesajlar: 84
Kayıt: 01 Kas 2005 12:34

Re: Boolean konusunda yardım..

Mesaj gönderen Gk_imptob »

Biraz uğraştan sonra mantıklımı bilmiyorum ama aşşağıdaki çözüm işimi gördü.

Login formuma kullanıcı adı ve şifre sorgulaması için "ibdataset1.selectsql...." başlayan bir sorgu koymuştum.
Bu select sorgusu sonucuna aşşağıdaki kodu eklediğim zaman Ana Menu formuma STOK_MENU'la ilgili True/False değerini gönderebiliyorum.

Stokgirisizin:=IBDataSet1.Fieldbyname('STOK_MENU').AsBoolean;

Teşekkürler.
Cevapla