birden fazla veriyi aynı anda sorgulamak

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
fuchserdar
Üye

birden fazla veriyi aynı anda sorgulamak

Mesaj gönderen fuchserdar »

arkadaslar merhaba benim sorum su: 10 tane ismi ornegin ahmet,mehmet vs. bir sql databaseden aynı anda mesela bir txt dosyasından kopyalayarak nasıl sorgularım.bunun icin yazmam gereken kod ne olur acaba saygılar selamlar.kolaylıklar
Kullanıcı avatarı
csunguray
Üye
İletişim:

Re: birden fazla veriyi aynı anda sorgulamak

Mesaj gönderen csunguray »

Maalesef sorunuzdan hiç bir şey anlaşılmıyor. O yüzden cevap veren de yok zaten. Biraz daha ayrıntılı yazarsanız cevap veren arkadaşlar olacaktır.
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri

Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
fuchserdar
Üye

Mesaj gönderen fuchserdar »

KUSURA bakmayin sunu yapmak istiyorum.sql serverdaki tablolarımdan AD sutununda arama yapmak istiyorum.ama soyle yapmak istiyorum.bir tane memo var diyelim.o memoya ben altalta 20 tane isim girmek istiyorum.ornegin ahmet,mehmet,ali,alper.... ve tek sorgu tusuyla kayıtların gelmesini istiyorum.yani mesela 20 tane adı aynı anda sorgulamıs olmak istiyorum.bunu nasıl yapabilirim acaba.tesekkurederim.

birde kusura bakmayın sunu sormak istiyorum.birden fazla sutunum var. birtane edit kutum var.bu edit kutusuna yazdıgım numara veya kelimeyi ornegin;5,7,ahmet,mehmet vs.tum sutunlarda aynı anda sorgulayan bir sorgulama kodu ornegi verebilirmisiniz.tesekkurederim
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

İstediğinizi şöyle yapabilirsiniz.

Select'inizi oluştururken, Memo Alandaki satırları IN ile arattırabilirsiniz.

Kod: Tümünü seç

SELECT * 
  FROM TBL_ARAMA_YAPILACAK_TABLO
  WHERE FLD_AD IN ( 'ADNAN', 'DİLEK', 'DİLAN', 'DERYA', 'KIYMET', 'MEHMET', 'FATMA')
IN Dediğiniz yere Delphi tarafında bir string oluşturursunuz ve bir döngü yardımıyla, MEMO'daki her satırı virgüllerle ayırarak eklersiniz.

Bunun dışındaki sorunuza gelince,

Bir Edit alanına girilen bilgiyi Tablodaki her alan için aratma yapmak istiyorsanız şu gibi sıkıntılarınız olacaktır. Tarih girilen bilgiyi Text alandan alacaksınız ve o bilginin, Tarih mi, Sayı mı, Telefon Numarası mı yoksa string bir alan mı olduğunu ayırt etmeniz sizi zorlayabilir. Daha sonra yine tablodaki her alan için parametrelere ekleyeceksiniz.

yani

Kod: Tümünü seç

SELECT * 
  FROM TBL_ARAMA_YAPILACAK_TABLO
  WHERE FLD_AD = :STR_PARAM1
    OR FLD_SOYAD = :STR_PARAM2
    OR FLD_KOD = :STR_PARAM3
    OR FLD_ACIKLAMA = :STR_PARAM4
    OR FLD_ISLEM_TARIHI = :STR_PARAM5
    OR FLD_ISLEM_NO = :STR_PARAM6
Şimdi bu durumda da her bir parametre farklı olmasına rağmen sizin text alanda girdiğiniz değerin atamasını yapıp sorgulamayı gerçekleştirmelisiniz.

Ama neden böyle bir yönteme gidiyorsunuz önce onu sorgulayın ve başka bir çözüm nasıl olabiliri araştırın.

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/