merhaba ,
uzu süredir ( 2,5 yıl ) bilgisayarımı formatlamıyorum , sistemim de aslında iyi çalışyor sıkıntım yok ,
ama formatlayıp sistemi kurduğumda bir çok delphi componentim yüklü ,
bunları en kısa nasıl bir yedekleme yaparım ya da bir öneriniz var mı bu konuda ?
teşekkür ederim...
format ve componentler
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
- İletişim:
format ve componentler
Erdem Hilmi KÜÇÜKKÖSE
Bilgisayar Programcısı
Bilgisayar Programcısı
Re: format ve componentler
forumda delphi ayarlarını yedekleme üzerine önceden cevap verilmiş ama hangi başlık olduğunu hatırlamıyorum. ararsanız bulabilirsiniz.
-
- Üye
- İletişim:
ben de aradım ama rastlayamadım 

Erdem Hilmi KÜÇÜKKÖSE
Bilgisayar Programcısı
Bilgisayar Programcısı
Eğer vaktin yoksa bilgisayarcılıktaki ilk kuralı uygula derim, "Çalışanı elleşme"
Ben anakartı değiştirdiğim halde windows u yenilemedim
eğerki vaktim var diyorsan 0 dan her şeyi tekrar kur,özellikle componentları kurmadan önce geri al dan geriye almak için bir yedek oluştur.Tekrar elle yüklemen hem sistemin sağlıklı kurulmasını sağlar ama daha çokta senin pratik kazanmanı sağlar, e tabi herşeyi ezbere yapmıyorsan.forumda bir kaç kez yazmıştım, ben bpl leri dcp leri dcu ları hep farklı klasörlere yazdırtırım, bunun dezavantajı yeni componentlerde elle ve tek tek kurmam gerekiyor,avantajı ise her ne arıyorsam bakacağım tek bir yer oluyor
bildiğim kadarıyla delphi ayarlarını yedek alıp geri yükleyen bir sistem yok
Bu belki işini kolaylaştırabilr,bizden bir arkadaş yazmış http://code.google.com/p/delphipi/ ama bunu kullanırkende neyi nereye atıldığına dikkat edin ezbere iş yapmayın
Kolay gele

eğerki vaktim var diyorsan 0 dan her şeyi tekrar kur,özellikle componentları kurmadan önce geri al dan geriye almak için bir yedek oluştur.Tekrar elle yüklemen hem sistemin sağlıklı kurulmasını sağlar ama daha çokta senin pratik kazanmanı sağlar, e tabi herşeyi ezbere yapmıyorsan.forumda bir kaç kez yazmıştım, ben bpl leri dcp leri dcu ları hep farklı klasörlere yazdırtırım, bunun dezavantajı yeni componentlerde elle ve tek tek kurmam gerekiyor,avantajı ise her ne arıyorsam bakacağım tek bir yer oluyor
bildiğim kadarıyla delphi ayarlarını yedek alıp geri yükleyen bir sistem yok
Bu belki işini kolaylaştırabilr,bizden bir arkadaş yazmış http://code.google.com/p/delphipi/ ama bunu kullanırkende neyi nereye atıldığına dikkat edin ezbere iş yapmayın
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!