try except hakkında.
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
try except hakkında.
iyi çalışmalar arkadaşlar.bi download programı üzerinde çalışıyorum.quantumgrid üzerinde o anda indirilen dosyaların yüzde olarak ilerlemesini ve indirilen bytlerı bi timer aracılığıyla her 1 sny de bi memorytable a güncelleiyorum.indirme işleminde jvthread kullanıyorum.şöyle bi sorunla karşı karşıyayım.tüm kodlarım try except arasında olmasına rağmen arada sırada acces violation hatası alıyorum.Burda yapmış olduğum bi tespitten bahsedeyim.indirme işlemini gridde göstermediğim zamanlarda bu hatayı almıyorum fakat grid memorytable a bağlıysa arada sırada (sürekli olmuyor) acces violation hatası alıyorum.bu sorunu nasıl aşabilirim.
Re: try except hakkında.
arkadaşlar incelemelerim sonucunda sorunun cxgridden kaynaklandığı kesinleşti.yalnız cxgrid kullanmam şart .cxgridde şöyle birşey varmı mesela gridin bağlı olduğu dataset open olunca datasetteki tüm satırların cxgrid tarafından okunduğunu belirten bir özelliği varmı.
Re: try except hakkında.
dataseti açma işleminizide try .. finally bloğu arasına alıp finally de try işlemi bittiğinde yaptırtacağınız kodları yazabilirsiniz.
yada datasetin onAfterOpen olayına yazabilirsiniz...
yada datasetin onAfterOpen olayına yazabilirsiniz...
amatör küme programcı