arkadaşlar bilgisayarımı yeniden kurmam gerekti yeniden kurdum ve delphiyide kurdum ve projemde kullandığım bütün componentleride kurdum.raporlama aracı olarak quickreport kullanıyorum.projemdeki hiç bir formda hata yok sadece rapor formlarımda hata var ve component kurulu değilken formu açmaya çalıştığımızdaki hatayı veriyor ama quick report kurulu ve zatende form üzerinde tasarladığım şekliyle rapor aracımı görebiliyorum.yanlızca quick reporttaki bazı pagefooterlar bazı headerler ama(hepsi değil) görünmüyor.aldığım hatadan araştırdığım ve anladığım kadarıyla quickreporttaki bir ata sınıf bulunamıyor gibi bir hata.
hata mesajı tam olarak şöyle:Field FrameAramaEkrani.QRPDFFilter1 does not have a corresponding component.remove declaration?
yes no cancel diyede seçenekler sunuyor.
şimdi ayrıca şöyle bir durum daha var ben quickreportun bulunduğu formlar haricinde değişiklik yapıp derlediğim zaman sorun yok çalışıyor ve o formlardaki raporlarımda çalışıyor.ancak o formlarada değişiklik yaptığımda(quick report ile ilgisi olamayan değişiklikler) ve derlediğim bahsettiğim hatayı alıyorum.
delphi 7 kullanıyorum.
çözüm olarak ne önerirsiniz acaba.
herkese iyi çalışmalar diliyorum.
quickreport yeniden yükleme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
quickreport yeniden yükleme
insanın özü tanımasına engel olan perdeleri;
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
4.toplumsal şartlanmalar ve şartlanmaların oluşturduğu değer yargıları ve değer yargılarından gelen duygular
kişi bu perdelerden arınmadıkça göresel kozasında yaşar ve bir ipek böceği gibi kaynar kazana atılır.
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
4.toplumsal şartlanmalar ve şartlanmaların oluşturduğu değer yargıları ve değer yargılarından gelen duygular
kişi bu perdelerden arınmadıkça göresel kozasında yaşar ve bir ipek böceği gibi kaynar kazana atılır.
- hi_selamlar
- Üye
Re: quickreport yeniden yükleme
S.A.
anladığım kadarı ile daha önce kullandığınız QuickReport versiyonu ile şimdiki versiyonu farklı.
Şöyle ki;
QR 5 versiyonunda PDF export özelliği varmış ama şimdi sizde yüklü olan 4.0 versiyonun da bu
özellik olmadığından hata mesajı veriyor.
bu durumu 2 şekilde aşarsın (sadece tahmin ! )
1. yani QR versiyonu kontrol edersin.
2. her formun kendine özgü en üst bölümde bulunan Uses bölümnden QRPDFFilter'ı çıkarırsın.
muhtemelen çözümlenir diye tahmin ediyorum.
Şöyle bir durumda söz konusu olabilir
daha önce kurduğum bir Component dana QR export özellikleri vermiştir ve sende bunu
kullanmış olabilirsin. bunun için yüklediğin COMP. tespit edip nulman lazım.
S.A.
anladığım kadarı ile daha önce kullandığınız QuickReport versiyonu ile şimdiki versiyonu farklı.
Şöyle ki;
QR 5 versiyonunda PDF export özelliği varmış ama şimdi sizde yüklü olan 4.0 versiyonun da bu
özellik olmadığından hata mesajı veriyor.
bu durumu 2 şekilde aşarsın (sadece tahmin ! )
1. yani QR versiyonu kontrol edersin.
2. her formun kendine özgü en üst bölümde bulunan Uses bölümnden QRPDFFilter'ı çıkarırsın.
muhtemelen çözümlenir diye tahmin ediyorum.
Şöyle bir durumda söz konusu olabilir
daha önce kurduğum bir Component dana QR export özellikleri vermiştir ve sende bunu
kullanmış olabilirsin. bunun için yüklediğin COMP. tespit edip nulman lazım.
S.A.
Herkes cahildir, bazi konularda.