word applicatin

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
dabaddah
Üye

word applicatin

Mesaj gönderen dabaddah »

arkdaşlar;

tolevariant sınıfından yarattığım bir word application var ben bazı raporlarımı worde göndererek çeşitli işlemler yapıyorum.

gönderdiğim word şablonu belli alanlardan oluşmakta yani bir şablon var ve ben o şablonun boş alanlarını dolduruyorum.aynen bir matbu evrak gibi düşünün.bu işlemide veritabanından okuttuğum bilgileri tampon olarak kullandığım bir memoya alıp ordan copy paste yöntemiyle şablonumdaki boş alanlara gönderiyorum.

şimdi bir kaç farklı işlem için aynı şablonu kullanıyorum çeşitli alan isimlerini değiştirerek.
bundan dolayıda bazı alanlardaki sağa sola dayalı özelliği diğer raporlarıma uymuyor.

her rapor için farklı farklı şablon oluşturmam mümkün değil.
ayrıca bu kullandığım sistemi değiştirme durumumda yok.

şimdi ben bu şablonumdaki bazı alanların sağo sola dayalı olma özelliğini runtime'da değiştirebilme imkanım var mı?

illaki birebir dediğim şekliyle sorunun çözülmesi gerek değil farklı çözüm yolları farklı fikirleri uygulamaya açığım ama var olan sistemime uygun farklı şeyler.çünkü bu sistemi değiştirmem demek bütün programı başton sona değiştirmem demek olur ki bu defada müşterilere yanıt verme durumum boşa çıkar.delphi 7 kullanıyorum.

konuyla alakası olmasa bile fikirleriniz benim için çok önemli.bişeyler yazmaktan çekinmeyin lütfen.
herkese iyi çalışmalar diliyorum.
insanın özü tanımasına engel olan perdeleri;
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
4.toplumsal şartlanmalar ve şartlanmaların oluşturduğu değer yargıları ve değer yargılarından gelen duygular
kişi bu perdelerden arınmadıkça göresel kozasında yaşar ve bir ipek böceği gibi kaynar kazana atılır.