Firebird veritabanı İBexpert açılmıyor

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Abrak
Üye

Firebird veritabanı İBexpert açılmıyor

Mesaj gönderen Abrak »

selam arkadaşlar; uzun zamandır kullandığım kendi programım vardı *.FDB veritabanını açmam gerekti İBExpert indirdim version 2010 database'yi açmak istediğimde açılmıyor, programlamaya uzun süredir ara verdiğimden çözemedim yardımcı olursanız sevinirim...

Connecting... Failed!
------------------------------------
can't format message 13:96 -- message file C:\Program Files\HK-Software\firebird.msg not found.
unavailable database.

Attempting to connect to services manager... Failed!
------------------------------------

can't format message 13:96 -- message file C:\Program Files\HK-Software\firebird.msg not found.
Cannot attach to services manager.

Disconnecting from database... Passed!
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Re: Firebird veritabanı İBexpert açılmıyor

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

Kurduğunuz IB Expertte sıkıntı var gibi, dosyayı bulamıyorum hatası vermiş. Ayrıca unavaible database hatası da firebird kurulumuyla ilgili bir sıkıntı olduğunda alınan bir hata.

IbExpert ve Firebird'ü kaldırın. Windows\system32 klasöründeki gds32.dll dosyasını silin ve sırasıyla firebird ve ibexpert'i tekrar kurun.

Kolay gelsin.
Abrak
Üye

Re: Firebird veritabanı İBexpert açılmıyor

Mesaj gönderen Abrak »

mussimsek yazdı:Merhaba,

Kurduğunuz IB Expertte sıkıntı var gibi, dosyayı bulamıyorum hatası vermiş. Ayrıca unavaible database hatası da firebird kurulumuyla ilgili bir sıkıntı olduğunda alınan bir hata.

IbExpert ve Firebird'ü kaldırın. Windows\system32 klasöründeki gds32.dll dosyasını silin ve sırasıyla firebird ve ibexpert'i tekrar kurun.

Kolay gelsin.

tşk ler sanırım halloldu