Quick Report QRLabeli DBText gibi kullanmak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
dabaddah
Üye

Quick Report QRLabeli DBText gibi kullanmak

Mesaj gönderen dabaddah »

arkadaşlar;
Quick Report ile bir rapor hazırlıyorum.rapordaki alanları normal bir şekilde sorgu ile çekiyorum bir tanede kayıt sayıcım var.ancak şimdi benim yapmak istediğim şey şu.

dbtextler gibi detail alanında her kayıt için ayrı ayrı qrlabel'a veri aktarmak istiyorum.
şimdi programımdaki zorunluluk gereği her kayıt için ayrı ayrı hesaplatmak zorunda olduğum bir alan var ve ben bu alanı diğer alanların yanına eklemek istiyorum.istediğim hesaplamayı yaptırtıyorum.burda sorun yok.ama ben bu hesap sonucunu qrlabele her kayıt için değişecek biçimde aktarmak istiyorum.şimdi istediğim hesaplamayı bir döngü ile yaptırıyorum ve bundan dolayı her döngünün sayacı ile raporumdaki QRExpression'nun sayacı aynı belki burdan yakalama fırsatım olabilir.yada QRlabel dışında bu işi otomatik yapan bir eleman varmı?

bide şuana kadar herkayıt için qrlabele aktardığım veri görüntüleniyor ancak tabi döngüden gelen son veri görüntüleniyor bütün kayıtlarda.

bu konuyla ilgili belki forumda konuşulmuştur ama nasıl arama yaptıracağımı bilemedim.

bir fikir verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.
insanın özü tanımasına engel olan perdeleri;
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
4.toplumsal şartlanmalar ve şartlanmaların oluşturduğu değer yargıları ve değer yargılarından gelen duygular
kişi bu perdelerden arınmadıkça göresel kozasında yaşar ve bir ipek böceği gibi kaynar kazana atılır.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: Quick Report QRLabeli DBText gibi kullanmak

Mesaj gönderen mkysoft »

Çok karmaşık geldi, birşey anlayamadım. Birazdaha açarsanız iyi olur. Memtable üzerinde verileri işledikten sonra yazdırmayı deneyebilrisiniz.
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Mesaj gönderen unicorn64 »

tam anlayamadım ancak, qrLabel yerine yine DBText kullanıp, calculated bir alana bağlasanız, hesaplamanızı da onCalculate de yapıp alanın değerini bu şekilde belirleseniz yapınıza uyar mı?
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...

yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Resim
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

QRLabel bileşeninin bulunduğu bandın onBeforePrint olayında

Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.DetailBand1BeforePrint(Sender: TQRCustomBand;
  var PrintBand: Boolean);
begin
  QRLabel1.Caption:='Deneme';
end;
veya QRLabel bileşeninin onPrint olayında

Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.QRLabel2Print(sender: TObject; var Value: String);
begin
  Value:='Yanılma';
end;
kodlarından birini yazarak bu değere yazdırma anında müdahele edebilirsiniz.
Şaban Şahin AKMAN
Üye

Mesaj gönderen dabaddah »

arkadaşlar arka arkaya yazdığınız bu birbirinden değerli cervaplarınız ve ilginiz için çok teşekkür ediyorum.

unicorn arkadaşımın dediği yeni bir calculated alan oluşturma yolunu denemiştim ama her ne hikmetse istediğim şey olmamıştı.showmessage ile veriyi alabiliyorum.ama qrdbtext doğru alana bağlı olduğu ve datasetlerde açık olduğu halde qrdbtexte istediğim veriyi görememiştim.

sabanakman kardeşimin dediği yolu ise denemedim.onuda denicem belki daha kısa bir yoldur.

ama biraz uzun bir yöntem olsada istediğim şeyi elde ettim.şöyle ki;boş bir tablo oluşturdum ve istediğim alanı bir döngü ile anlık o tabloya kaydediyorum.ve kullandıktan sonra siliyorum.raporumu ise oluşturduğum bu alana bağladım.ve kayıtları sorunsuz görüyorum.performans ise 500-1000 ve üzeri kayıtlarda olsada pek fazla bir değişme yok.

elbette biraz performans kaybı yaşanmakta ama zaten istediğim hesaplama türü çok karmaşık ve anlık hesaplama zorunluluğu olduğu için kullanıcılarda bunun farkında olduğu için pek bir sorun olmuyor.

ilginize tekrar tekrar teşekkürler ediyorum.başkalarının sorunlarıyla ilgilenen arkadaşları gördükçe çok mutlu oluyorum...

herkese iyi çalışmalar diliyorum.
insanın özü tanımasına engel olan perdeleri;
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
4.toplumsal şartlanmalar ve şartlanmaların oluşturduğu değer yargıları ve değer yargılarından gelen duygular
kişi bu perdelerden arınmadıkça göresel kozasında yaşar ve bir ipek böceği gibi kaynar kazana atılır.